DRAMATIČNE SNIMKE

STRAVIČAN POŽAR U OKOLICI SPLITA SNIMLJEN IZ ZRAKA: Pogledajte koliki je dio Dalmacije zaista zahvaćen

Hrvatska udruga kriznog menadžmenta na svojoj je Facebook stranici objavila snimke iz zraka koje pokazuju koliki je dio teritorija u okolici Splita zahvaćen razornim požarima koji su jučer poslijepodne izbili na dvadesetak mjesta i koji su zaprijetili brojnim kućama te ostavili goleme materijalne štete.

HUKM Info je na Facebooku objavio nekoliko snimki iz zraka koje vjerno dočaravaju razmjere katastrofalnog požara koji je jutros stavljen pod kontrolu. Vatrogascima je najteže bilo boriti se na području između Splita i Omiša gdje se vatrena buktinja protegnula na više od 18 kilometara.


 

Prema gruboj procjeni, u požarima koji su već više od 30 sati aktivni na potezu od Omiša do Splita progutano je 4500 hektara guste borove šume, makije, trave, niskog raslinja i maslinika, a vatrogasci su tijekom ponedjeljka zaprimili više od 5000 poziva uznemirenih građana.

Oko 11.30 požar na Strožancu ponovno je aktiviran, javljaju vatrogasci, a otvoreni plamen pojavio se u Tavelićevoj i Budeševoj ulici.

Pojavila se još jedna snimka požara iz zraka. Na videu koji je objavio St Dron na Facebooku vidljivi su razmjeri štete nakon požara koji je poharao okolicu Splita.

Povratak na Net.hr