VEĆ SE I ŠTAKORI SKUPLJAJU / Eko-bomba kod Samobora, situacija je sve gora: Odlagalište je tek dvadesetak metara od kuća

Gradonačelnica je najavila sastanak kod ministra Ćorića

6.7.2021.
7:15
ILUSTRACIJA/Igor Kralj/Pixsell

Odlagalište koje je svega dvadesetak metara od kuća u Vrbovcu Samoborskom mještanima zadaje velike probleme.

Petra Škrobot, gradonačelnica Samobora rekla je da situacija strašna. ''Mještani su u problemu. Najavila sam se na sastanak kod ministra Ćorića i nadam se da ćemo napokon ovo riješiti'', kazala je Škrobot koja je nadodala da je pritisak i javnosti i medija je sve veći.

"Iz Državnog inspektorata su nam rekli da je inspekcijski postupak u tijeku, ali nisu rekli što će se dogoditi ako i četvrti put na terenu utvrde nepravilnosti. Očito kazna od 100.000 kuna koju je dobio vlasnik privatne tvrtke neće riješiti problem'', doznaje Dnevnik Nove TV.

''Pred ulaznim vratima me dočekao manji štakor. Za jedno sat vremena našla sam drugog štakora na travi. Oboje su bili uginuli, krepali. Evo ja se sva tresem'', kazala je jedna od tamošnjih stanovnica, Ana Lastovčić.

Netko mora biti odgovoran

Iz Zagrebačke županije odgovaraju da su tvrtki Royal Media izdali dozvolu za gospodarenje neopasnim otpadom, ali dodaju da je uvjet za izdavanje bio Prostorni plan Grada Samobora.

''Prema Prostornom planu uređenja Grada Samobora, koji je bio na snazi u trenutku izdavanja dozvole, lokacija Samoborski Vrbovec određena je kao građevinsko područje gospodarske namjene u kojem je moguća prenamjena i izgradnja proizvodnih, servisnih i komunalnih građevina s pripadajućim skladištem i pogonom za preradu mineralnih sirovina'', priopćili su.

Konkretne poteze čekaju i oni koji iz svog dvorišta gledaju na smeće, a za to ne dobivaju nikakvu naknadu za umanjenu kvalitetu života kao na primjer ljudi na Jakuševcu.

''Mi tu ne možemo otvoriti prozore, ne može se normalno jesti, disati. Ne dozvoljavamo ovaj nered i smrad što oni gomilaju. Netko mora biti odgovoran'', ističe Dragica. 

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen