ZICER ZA OPORBU

‘STRAŠAN JE TERET VLADI’: Evo zašto SDP-u zapravo odgovara Hasanbegović na ministarskoj poziciji

Oporba ipak neće poslati u saborsku proceduru zatjev za glasovanje o nepovjerenju ministru Zlatku Hasanbegoviću.

“Sad nećemo ići s tim zahtjevom u Sabor. Kao prvo, nama odgovara da Hasanbegović i dalje bude ministar kulture. Naravno, jako je loše za Hrvatsku da je čovjek poput Hasanbegovića član Vlade, ali mi ga ne možemo smijeniti jer nemamo većinu u parlamentu. A što se čisto političkih odnosa tiče, logično je da smo zainteresirani da Hasanbegović što dulje ostane ministar. On je strašan teret sadašnjoj Vladi i stoga čisti zicer za opoziciju. U svakom ćemo trenutku moći upozoravati tko je Hasanbegović i što za Hrvatsku znači činjenica da je on ministar”, rekao je u srijedu jedan SDP-ov dužnosnik Novom listu.

HASANBEGOVIĆ TUMAČI OREŠKOVIĆA: Zbog netolerancije je prozvao i nas članove Vlade

“Mogli bismo izazvati kontra efekt”

“Mi bismo mogli ići s tim u parlament i ponoviti sve argumente što smo ih dosad iznosili protiv Hasanbegovića, napraviti predstavu za javnost, no kad to dođe na dnevni red više to neće biti aktualno. Možda bismo samo izazvali kontra efekt. Bolje je zato da s vremena na vrijeme podsjetimo tko je u Hrvatskoj ministar kulture, a on će nam sigurno za to dati materijala”, objasnio je je jedan SDP-ov zastupnik.

Ne misli da će prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko mogao smijeniti ministra kulture:

“Čak i kad bi ministar poželio otići iz Vlade, Karamarko ga ne bi pustio. On si to u ovoj situaciji, nakon što je tako brzo iz Vlade izletio Mijo Crnoja, jednostavno ne može priuštiti. Hasanbegović je praktično postao Karamarkov talac”, zaključuje za Novi list.

VELIKI SKUP U SPLITU: HOS-ovci pripremaju prosvjed za Hasanbegovića, a protiv Ostojića

MILANOVIĆ: “Hasanbegović neće biti primljen nigdje u Europi”

“Neće nam oporba kroz medije smjenjivati ministre”

Predsjednik HDZ-a nedavno je kazao kako Hasanbegović nije uteg Vladi:

“Mi stojimo iza njega i njegove izjave. Počelo je s Crnojom, nastavilo se s Hasanbegovićem. Tko je sljedeći, koji je to prag tolerancije da će nama opozicija kroz medije smjenjivati ministre. Ne dolazi u obzir, ovo je crta iza koje se ne povlačimo”, poručio je Karamarko.

HASANBEGOVIĆ ODBACIO OPTUŽBE: Nikada nisam bio apologet ustaškog režima ni član HOP-a

Povratak na Net.hr