DESTINACIJA IZVRSNOSTI

STRANCI HRLE I NA ISTOK ZEMLJE: Noćenje u Slavoniji košta kao 2 sata parkinga u Dubrovniku

Kontinentalni turizam sve se bolje razvija, a destinacija izvrsnosti Vukovaru je donijela veliki broj turista, posebice stranaca koji uz Dubrovnik nekoliko dana provode i u tom gradu.

Dok turisti usred ljetne sezone jure na Jadran i u Vukovaru sve vrvi od onih koji su se odlučili za kontinentalni turizam. Među brojnim strancima je Gabriele Pirovano koji je ondje stigao sa sjevera Italije i planira u Slavoniji provesti tri dana. “Želim posjetiti i druge dijelove Hrvatske. Ne samo obalu gdje sam već bio, već i unutrašnjost Hrvatske kako bih doživio nešto novo”, kaže Gabriele.

Europska destinacija izvrsnosti još jedna je potvrda kulturnoga blaga koje se nalazi na istoku Hrvatske. “Mi smo uz Vučedolski muzej i Muzej grada Iloka i cijelu ovu našu prirodnu baštinu duž srednjeg Podunavlja itekako postali prepoznatljivo lice Hrvatske i vjerujem prepoznatljivo lice Europe“, kaže Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar.

Destinaciju će promovirati Europska komisija. “Bit ćemo promivirani kroz sve mreže i te kanale europske i nadamo se većem broju posjetitelja iz svih krajeva Europe“, kaže za Novu TV , pak, direktorica TZ Vukovar Jasna Babić.

Od svega toga koristi bi trebali imati svi u tom kraju koji se okreću ili su se okrenuli turizmu. Među njima je i obitelj Šesto koja već godinu i pol svojim vodenim autobusom turiste vodi u nezaboravnu šetnju Dunavom. Ove godine su im Englezi bili brojni gosti. Ljetuju u Dubrovniku, a u sklopu ljetovanja imaju i jednu turu po Slavoniji. Ondje ih, pak, u potpunosti razoružaju – cijene. Zoran Šesto tako tvrdi da ondje za gotovo džeparac plove Dunavom i kupaju se u njemu.

K tome, noćenje s doručkom u jednom obiteljskom vukovarskom hotelu stoji koliko i dva sata parkinga u Dubrovniku. “Trenutno smo popunjeni skroz. Vjerujem da uvelike pridonosi to što smo izgradili bazen”, kaže Slađana Bunitć, Biser Dunava.

Tako ispada da za dan na Jadranu gosti u slavonskoj destinaciji izvrsnosti mogu dobiti barem tri dana.

Povratak na Net.hr