ANKETA MEĐU STARIJOM POPULACIJOM

STRAHUJU LI UMIROVLJENICI OD PONOVNE IZOLACIJE? Penzići zabrinuti: ‘I prvu karantenu smo jedva preživjeli’

Velik broj domova za umirovljenike u Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj, Osječko-baranjskoj, Zadarskoj, Istarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji zatvoren je nitko ne može ući unutra niti izaći van, što znači da posjeta više nema, kao ni izlaska u šetnju

Osim respiratornih bolesnika i osoba koje pate od drugih kroničnih bolesti, najugroženija skupina podležna oboljenju od Covid-19 su umirovljenici. Stariji ljudi u Hrvatskoj, baš zato što su najugroženija skupina, morali su karantenu provesti doslovno kod kuće. Sada, s pojavom novog vala koronavirusa, moguće je da će ponovno morati u karantenu. Podsjetimo, u četvrtak je Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio da je u posljednja 24 sata čak 95 osoba zaraženo.

Velik broj domova za umirovljenike u Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj, Osječko-baranjskoj, Zadarskoj, Istarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji zatvoren je nitko ne može ući unutra niti izaći van, što znači da posjeta više nema, kao ni izlaska u šetnju. Umirovljenici će možda opet nekoliko mjeseci provesti u karanteni, a kako će im to pasti provjerio je portal Mirovina.hr.

TUGA I JAD: Skoro pola milijuna hrvatskih umirovljenika tijekom izolacije preživljava na iznosu manjem od 2 500 kuna

Većina umirovljenika smatra da karantena neće biti uvedena

Na portalu Mirovina.hr preko ankete pitali su čitatelje jesu li u strahu od još jedne izolacije zbog ponovnog jačanja virusa. U nekoliko dana skupilo se oko 500 odgovora.

Čak 46 ispitanika je neodlučno te smatraju da ovoga puta karantena neće biti uvedena. U strahu nije njih 27 posto jer kažu da im prošli put nije bilo tako strašno. Jednak postotak umirovljenika strahuje od nove izolacije jer kako kažu, “i prvu su jedva preživjeli”.

No, anketa nije gotova pa svi oni koji žele sudjelovati u njoj i dati svoje viđenje stvari mogu to učiniti na portalu Mirovina.hr.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

STARIJI MORAJU BITI IZOLIRANI, A TO JE LOŠE ZA NJIHOVO ZDRAVLJE: Mentalne sposobnosti im mogu brže nazadovati

Povratak na Net.hr