'Strah nas je za sudbinu Jasmine Jovev i njezine obitelji'

Udruga Zviždač pozvala je Županijsko državno odvjetništvo i USKOK da što prije riješe slučaj zviždačice Jasmine Jovev, koja javno tereti sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel za nenamjensko trošenje županijskog novca.

Očekuju da DORH, USKOK i policija čim prije odgovore na postavljena pitanja, s obzirom da su uz dokumentaciju koju im je Jovev priložila u svibnju prošle godine, mogli to učiniti za mjesec dana. Sad već istječe deveti mjesec, ističe Udruga Zviždač u priopćenju, a prenosi Jutarnji list.

Zanima ih i koliko još vremena treba čekati da mjerodavna tijela provedu sve izvide i zauzmu službeni stav ili, kaže se u priopćenju, čekaju da predmet padne u zaborav.

Predsjednica udruge Vesna Balenović, pozivajući se na svoj primjer i dobiveni otkaz u Ini nakon razotkrivanja kriminala, kaže da ju je “strah za ishod najnovijeg slučaja, odnosno sudbinu zviždačice Jasmine Jovev i njezine obitelji”.

Zviždačima koji razotkriju i dokažu kriminal Republika Hrvatska ozakonjuje i potvrđuje otkaz, zabranjuje ulazak u bivše kompanije, dosuđuje zatvorske i novčane kazne i dozvoljava svaki daljnji progon, stigmatizaciju i zatiranje, kako zviždača, tako i njegove obitelji, upozorava Balenović.

Smatra i neosnovanom izjavu premijera Zorana Milanovića da je posao Jasmine Jovev pri angažmanu za protukandidata na proteklim lokalnim izborima, bio da Merzel ostane bez posla.

“Radno mjesto Jasminke Jovev ukinuto je, a ne mjesto županice Merzel. Onaj tko u sličnom srazu redovito gubi nije političar! Gubitnik je pošteni građanin jer političar u svom arsenalu oružja ima sve poluge vlasti, financije, moć i veze. Što od svega toga ima Jasmina Jovev? Čini se, jedino pravdu”, upozorava Balenović.

U priopćenju se osvrnula i na izjavu Merzel da posjeduje svu dokumentaciju Jasmine Jovev, te pita otkud županici dokumentacija koju je njezina bivša predstojnica kabineta predala isključivo ŽDO-u i USKOK-u.

“Kako onda svu dokumentaciju može imati i Marina Merzel? Kako je tu svu dokumentaciju dobila i od koga? Možemo jedino pretpostaviti da dokumentacija iznova curi iz DORH-a ili USKOK-a. Dakle, o kakvoj ravnopravnosti pred državnim tijelima možemo govoriti, kad iza županice stoji represivni aparat koji umjesto da ju propituje, njoj služi? Pred zakonom očito nismo svi jednaki!”, naglašava se u priopćenju.

Povratak na Net.hr