OD PONEDJELJKA

STOŽER IPAK MALO POPUSTIO: Dopustili su nam glazbu na terasama! Ali, postoje i posebni uvjeti…

Udruge glazbenika i ugostitelja postigle su dogovor sa Stožerom te je dozvoljena glazba, uz uvjet da ne bude preglasna

Na današnjoj press konferenciji Nacionalnoga stožera civilne zaštite ministar Davor Božinović objavio je kako će od ponedjeljka biti moguće posluživanje na otvorenim terasama ugostiteljskih objekata, ali da neće biti dozvoljeno puštanje glazbe.

No, izgleda kako će se glazba ipak puštati! Udruge glazbenika i ugostitelja postigle su dogovor sa Stožerom te je dozvoljena glazba, uz uvjet da ne bude preglasna, doznaje Večernji list.

PREDSJEDNICA UGOSTITELJA NAJAVILA DA ĆE IH VEĆINA OTVORITI U PONEDJELJAK: ‘Ako ne zaposlimo ljude u punom kapacitetu, ne znam tko će sezonu raditi’

Radno vrijeme od 6 do 22 sata

Podsjetimo, Božinović je danas najavio kako će terase kafića i restorana moći raditi od 6 do 22 sata. Ovisno o veličini terasa izračunava se najveći broj korisnika i mora biti vidljivo istaknut svima. Prilikom ulaska u zatvoreni dio ugostiteljskog objekta, koji je dopušten samo radi korištenja toaleta, nužno je nositi masku.

Što se sporta tiče, dopušteni su samo treninzi bez kontakata među sportašima. Dvorane se moraju redovito provjetravati i može biti jedna osoba na 20 metara četvornih u dvorani i o tome mora biti izvješena obavijest. Treninzi grupnih sportova poput nogometa te kontaktnih sportova mogu se održavati, ali samo tako da se radi na kondiciji i vještinama koje ne uključuju međusobni kontakt.

STOŽER OBJAVIO SVE DETALJE NOVIH MJERA: Ovo je šest odluka koje vrijede od ponedjeljka

Povratak na Net.hr