STOP TERORU 'ŠATORAŠA' Prosvjedni marš u Zagrebu u 14 sati

Pokret Occupy Croatia poziva na prosvjedni marš naziva ‘Stop teroru ‘šatoraša” koji će održati danas na Trgu bana Josipa Jelačića s početkom u 14 sati.

Prosvjed je organiziran protiv domaće ultradesnice (manjeg dijela braniteljske populacije) koja, kako ističu u Pokretu, u strahu drži i politiku i institucije i iznad svega ljude ove zemlje.

Ispostavilo se da ekscesni nacionalizam i netolerancija prema drugima i drugačijima nisu samo prolazne slabosti nego postaju temeljne ‘vrijednosti’ društvene zajednice – trenutno se na očigled kompletne javnosti manifestiraju u Savskoj 66. Vlast prešutno dopušta širenje nacionalističke ‘ideologije’ i jednako je odgovorna za eventualne posljedice kao i oporba. Svim političkim strukturama ovakvi derneci odgovaraju – miču se iz fokusa pažnje javnosti bitni ekonomski problemi, piše u priopćenju Pokreta.

Politička i javna scena zemlje od samog početka ovog ‘derneka’ djeluje u skvrčenom strahu, panici od toga da ne naljuti domaću desnicu i dobije etiketu ‘lošeg Hrvata’. Ucjena ‘šatoraša’ je tolika da se rijetki ljudi usude i otvoreno progovoriti o tome na društvenim mrežama, a kamoli u stvarnosti. Oni koji se i usude progovoriti o tome dobivaju prijetnje, čak i smrću. U ovoj zemlji nije nikad bilo dobro nositi etiketu ‘izdajnika naše stvari’, smatraju u pokretu Occupy Croatia. Osim toga, dodaju, šator u Savskoj 66 je ilegalan od prvog dana “prosvjeda” – skup bez prijave koji traje već više od sto dana.

Pokret poseban poziv na prosvjed upućuje svim braniteljima koji ne podržavaju taj, kako smatraju ‘dernek’, prenosi HRT.

Povratak na Net.hr