ODGOVOR NA OPTUŽBE

ŠTO STOJI IZA TODORIĆEVE PRIČE O VEZI RAMLJAKOVE BIVŠE ŽENE I AGROKORA? ‘To je suludo! Nikad je u životu nisam vidio, morao sam je guglati’

Nakon Todorićevih prošlotjednih optužbi na račun Ante Ramljaka i tvrtke u kojoj je navodno zaposlena njegova bivša supruga, javio se i vlasnik te tvrtke te rekao kako nikada nije ni čuo za gospođu Ramljak.

‘Pola milijarde kuna za savjetničke usluge Ramljak je i proširio s prijatelja i kumova, svoje vlastite tvrtke, i na tvrtku splitskih prijatelja u kojoj radi njegova bivša supruga! S obzirom na to da nije plaćao alimentaciju, angažiranjem tvrtke Heros d.o.o. iz Splita u vlasništvu svog bliskog prijatelja, u kojoj mu je zaposlena bivša supruga, i taj će osobni problem riješiti tuđim novcem iz Agrokora koji je otet neustavnim lexom’, napisao je prije nekoliko dana na svom blogu Ivica Todorić optuživši tako Vladina izvanrednog povjerenika za korištenje Agrokorovih sredstava za vlastite potrebe.

Vlasnik spomenute tvrtke Heros, u kojoj je, prema Todorićevim riječima, zaposlena Ozana Ramljak, demantira ovu informaciju.

‘Ta priča je suluda! Nikada je u životu nisam vidio. Kad sam pročitao ono što je Todorić napisao, išao sam guglati njezino ime da uopće vidim što radi i vidio sam da je na Vernu. Začudio sam se da se još preziva Ramljak’, rekao je Mario Perković za tportal.

Inače, djevojačko prezime gospođe Ramljak je upravo Perković, no vlasnik tvrtke Heros kaže kako nisu ni u kakvom srodstvu.

Mario Perković ne negira da njegova tvrtka radi savjetnički posao za Agrokor te da je prijatelj s Antom Ramljakom. Ipak, kako kaže, posao je dobio zbog referencija, a ne prijateljstva.

Za Agrokor, u kojem je izvanredna uprava angažirala 140 savjetnika u postupku restrukturiranja, tvrtka Heros radi dio analiza non-core nekretnina u vlasništvu koncerna na području Dalmacije. ‘Obavljamo procjenu, analizu i sistematizaciju poslovnih prostora, zemljišta i skladišta koji su ušli u vlasništvo tvrtke kad su širili posao. Dio je već prodan, a na razini cijele Hrvatske ostalo je još 200-injak takvih nekretnina. To je sve nesistematizirano, raspršeno, a mi moramo ustanoviti o kojim se nekretninama radi i procijeniti ih’, pojasnio je Perković tportalu.

Ranije spominjane referencije, na temelju kojih su angažirani kao savjetnici u slučaju Agrokor, tiču se njihovih kompetencija koje su, kako kaže Perković, dokazali legaliziravši pola Dalmacije i etažiravši pola Splita.

TODORIĆ UZVRATIO MINISTRICI DALIĆ: ‘Ako je sve transparentno, objavite imena ljudi koji su pisali neustavni Lex Autor’

Povratak na Net.hr