ŠTO SE DOGODILO S DRŽAVNIM AVIONOM? / 'Došlo je do kvara pri slijetanju u Dubrovnik'

Glasnogovornik Ureda predsjednika Republike, Nikola Jelić,

22.6.2020.
18:56

Do kvara državnog zrakoplova RH došlo je na letu 13. lipnja, pri slijetanju u Dubrovačku zračnu luku gdje je zrakoplov morao ostati, a danas se očekuje dolazak posebnog tima mehaničara za popravak kvara, priopćeno je u ponedjeljak iz Direkcije za korištenje službenih zrakoplova.

"Na letu 13. lipnja 2020., koji je rađen s ciljem hitnog medicinskog prijevoza pacijenta iz Dubrovnika za Zagreb, došlo je do kvara državnog zrakoplova pri slijetanju u Dubrovačku zračnu luku gdje je morao ostati.

Iz desnog motora zrakoplova je uočen neuobičajeno veliki gubitak motorskog ulja, te je prema uputama proizvođača motora (GE-General Electric) odrađen niz testova kako bi se utvrdila što preciznija pozicija samog kvara na motoru. Taj kvar je uobičajen u zrakoplovstvu na mlaznim motorima", naveo je u priopćenju ravnatelj Direkcije za korištenje službenih zrakoplova, kapetan Ivan Klanac.

"Nitko od članova posade ni putnika nije bio ugrožen. Dolazak posebnog tima mehaničara, za popravak spomenutog kvara na zrakoplovu, u Dubrovniku se očekuje danas.

Radovi na zrakoplovu bi trebali biti gotovi 24. lipnja (srijeda), ako ne bude potrebe za daljnjim radovima", dodao je u priopćenju ravnatelj Direkcije za korištenje službenih zrakoplova, kapetan Klanac.

Glasnogovornik Ureda predsjednika Republike, Nikola Jelić, potvrdio je ranije danas Hini da je predsjednik Zoran Milanović otkazao predviđeni posjet Rusiji zbog kvara na državnom zrakoplovu te nepostojanja komercijalnih letova prema Rusiji zbog pandemije koronavirusa i stoga neće 24. lipnja u Moskvi nazočiti tradicionalnoj vojnoj paradi u povodu Dana pobjede.

"Predsjednik Milanović otkazao je svoj odlazak u Moskvu zbog kvara na državnom zrakoplovu koji nije moguće popraviti do planiranog putovanja, a komercijalni letovi prema Rusiji još nisu pokrenuti", rekao je Jelić Hini.

Milanović boravi u službenom posjetu Crnoj Gori, a odmah po završetku trebao je otputovati u Moskvu

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali