POGLED U IMOVINSKE KARTICE

ŠTO SVE POSJEDUJU HRVATSKI MINISTRI? Najbogatiji ima čak 7 nekretnina, a ‘najsiromašniji’ tek dva automobila i čamac

Najimućniji član Vlade je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman koji nema niti jedan kredit, ali posjeduje čak četiri stana i tri kuće s okućnicama, a usto ima udjele u nekoliko tvrtki

U novoj Vladi većinom će biti stara lica. Većina ministara ostaje na svojim položajima, a neki će, poput Marija Banožića i Darka Horvata, samo promijeniti resore. Obično na početku mandata pažnju privlače imovinske kartice novih članova Vlade, no kako će većina njih ostati ondje, Dnevnik.hr podsjetio je koliko je koji ministar imućan.

PLENKOVIĆ PREDSTAVIO NOVU VLADU: Ovo su novi hrvatski ministri

Grlić Radman nema kredit, ali ima sve ostalo

Najmlađi ministar, 35-godišnji Josip Aladrović, koji će uz dosadašnji resor rada i mirovinski sustava preuzeti i resor obitelji i socijalne politike, ima jedan kredit, jedan stan u Zagrebu i oranicu u Brodskom Drenovcu.

Najimućnijim, pak, ostaje ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. On nema niti jedan kredit, ali posjeduje čak sedam nekretnina – četiri stana i tri kuće s okućnicama – od kojih je većinu stekao darovnim ugovorima. Usto ima udjele i u nekoliko tvrtki.

“Ne razmišljam o tome, ali siguran sam da je moja imovinska kartica puno manja nego prošle godine u ovo vrijeme”, kazao je Grlić Radman Novoj TV na pitanje o svojoj imovinskoj kartici.

POZNAT JE SASTAV 15. HRVATSKE VLADE: Evo kratkih životopisa starih i novih članova

Malenica nema nekretnine, ali ima vozila i ušteđevinu

Podeblju imovinsku karticu ima i ministar zdravstva Vili Beroš. Uz sat od 35.000 kuna, on se može pohvaliti s četiri stana, koje je mahom naslijedio, ali i kućom na Jelsi te dva vinograda. Na pitanje ima li kakvih promjena, Beroš je kratko odgovorio: “Sve je po starom.”

Najoskudnija je imovinska kartica dosadašnjeg ministra uprave, a uskoro i pravosuđa, Ivana Malenice. Osim dva automobila i jednog čamca te štednje od 10.000 eura i 50.000 kuna, Malenica ne posjeduje niti jednu nekretninu.

Nova ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac zajedno sa suprugom ima dva stana i brod u vrijednosti od 260.000 kuna, a ima i kredit u iznosu od 154.000 eura koji je uzela na 25 godina.

MINISTAR MEDVED O IMOVINSKIM KARTICAMA: ‘Uložit ćemo više energije i pozornosti kako ne bi bilo tehničkih poteškoća’

Marić nosi 50.000 kuna na jednoj ruci

Dva kredita ima i ministar financija Zdravko Marić, koji više od pola svoje plaće odvaja za plaćanje rata. Ipak, ima i štednje od 25.0000 dolara i 25.000 eura, a na ruci nosi sat vrijedan 50.000 kuna.

Nakon teškoća s popunjavanjem imovinskih kartica članova Vlade u prošlom mandatu, novi potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uvjerava javnost da takvih problema više neće biti.

Imovinske kartice morat će predati i dvoje novih ministara – ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak te najstariji član nove Vlade, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

MINISTAR MARIĆ OTKRIO ZAŠTO MINISTRI ‘PADAJU’ NA IMOVINSKIM KARTICAMA: ‘Malo mi je nevjerojatno da je netko to ukinuo’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr