Tjedan odluke

ŠTO NAS ČEKA, OTKRIVA KARAMARKO: “Bit će ministara za koje niste čuli, ali su stručnjaci”

Predsjednik HDZ-a i čelnik Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko osvrnuo se u ponedjeljak ujutro, ispred središnjice svoje stranke, na pregovore o sastavu Vlade.

Na pitanje imamo li imena ministara, Tomislav Karamarko je izjavio da je dogovor da se ona ne iznose u javnost. “U srijedu, najkasnije četvrtak prijepodne će sve biti gotovo. Bit će ljudi za koje možda niste čuli koji nisu eksponirani, ali su stručnjaci”, prenosi N1.

O planu rada vlade je rekao: “Mandatar će predstaviti plan rada, to je smanjenje javnog duga i dizanje kreditnog rejtinga što je potrebno da bismo restrukturitali dug, da bismo dobili kredite po manjoj kamati”.

Na pitanje o tome da li će HDZ prepustiti zastupnike HSS-u kako bi on mogao imati klub zastupnika, Karamarko je rekao da će se to dogovoriti ovih dana

“To ćemo dogovoriti ovih dana, sve pojedinosti i momente oko odbora, predsjedništva odbora… pa ćemo vidjeti. Pitanje je tko će ići u izvršnu vlast, ne samo ministarske pozicije nego i državni tajnici. Vjerojatno u tom kontekstu gospodin Hrg govori”, kazao je Karamarko.

KAKO ĆE NEGIRATI OVAJ PORAZ? Karamarko očekuje novi Milanovićev vic

O sarkastičnim gubitnicima

Karamarko je komentirao i kritike Ranka Ostojića koji je, podsjetimo, na svome Facebook profilu napisao da dolazi vrijeme u kojem treba paziti imate li zavjese. Više o tome pročitajte ovdje: “NIKO ZBUNOJA I VASO PREPISNIK…” Ostojić tvrdi da dolazi vrijeme u kojem trebate paziti imate li zavjese

“To su duhoviti ljudi, gubitnici koji odlaze pa su sarkastični. Neozbiljni su bili cijelo vrijeme, pa je zato država u ovakvom stanju”, komentirao je Ostojićev post Karamarko.

Karamarko je rekao i da će Hrvatska morati zatvoriti granice ako to učine i druge države, a komentirao je i sporazum o suradnji s Mostom. Kazao je da su se dogovorili i da na temelju dogovora rade.”Ne mogu reći kad ćemo potpisati, možda sutra, možda prekosutra, možda kad formiramo vladu”, prenosi N1.

TOČNO U PODNE: Dogovor kod Reinera o sjednici na kojoj ćemo dobiti vladu

 

Povratak na Net.hr