Ono što nas čeka u nastavku tjedna neće oduševiti baš nikoga

Do kraja tjedna zbog sve manje oblačnih noći jutra će biti hladnija, ponegdje i uz slab mraz, a najviša dnevna temperatura zraka, uz slabljenje vjetra i sve više sunčana vremena, bit će u blagom porastu.

Iako se u dijelu unutrašnjosti razvedrilo i u nastavku srijede bit će još oborina, ponegdje i obilnijih, posebice u istočnim i južnim krajevima, a probleme će nekima stvarati i vjetar, posebice jaka i olujna, na udare mjestimice i orkanska bura, na otvorenome moru sjeverozapadni vjetar. Bit će zamjetno hladnije nego jučer poslijepodne, većinom i za više od 10 °C, najavio je glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

U četvrtak vjetar, kiša i snijeg

I u četvrtak će u kopnenom području biti relativno hladno, te većinom oblačno, uz kišu, ponovno obilniju potkraj dana i u noći na petak. U gorju će biti i snijega. Na Jadranu će biti više sunčana vremena, ali i mjestimične kiše, do večeri uglavnom u malim količinama. Puhat će i dalje često jaka, na udare i olujna bura i sjeverni vjetar.

Do kraja tjedna stabilizacija

Do kraja tjedna vrijeme će se stabilizirati, a povremenih mjestimičnih oborina vrlo će vjerojatno biti još i u petak i subotu, posebice u unutrašnjosti Hrvatske. Zbog sve manje oblačnih noći jutra će biti hladnija, ponegdje i uz slab mraz, a najviša dnevna temperatura zraka, uz slabljenje vjetra i sve više sunčana vremena, u blagom porastu.

Povratak na Net.hr