PANIKA U ZAGREBU / U sve više parkova pronađene šprice, stručnjaci objašnjavaju što činiti: 'Ne dirajte to, ali ako baš morate...'

thumbnail

'Ne treba ih dirati, ali je bitno da se o tome izvijeste udruge, Crveni križ, i da se spreme na odgovarajući način i tako spriječi širenje zaraznih bolesti., ističe se

17.9.2023.
20:54
Play logo

Šprica i igla pronađeni u zagrebačkom naselju Volovčica, potpuno su ispraznili dječji park. Roditelji se više ne usude ovdje dovoditi djecu. Pa ni Nikola Boršić.

"Roditelji su bili jako prestrašeni. Vidite da ovdje nema ni jednog djeteta. Policija je obaviještena. Napravljeno je što se moglo napraviti. Noćne patrole bi trebale češće ići ovuda", rekao je Nikola, prenosi Danas.hr Policija kaže da nitko ništa nije prijavio. Inače bi postupali. Roditelji s Volovčice ne čude se što su narkomani bili u njihovom parku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola komentira: "Parkići jednostavno privlače ljude koji se mogu sakriti jer nisu jako osvijetljeni. Oni mogu bez problema komunicirati, nitko ih ne dira."

U petak ista priča i kraj dječjeg vrtića u Prečkom. "Prestrašno. Ne znam šta bi drugo rekla", komentirala je jedna Zagrepčanka.  "Za ovaj kvart je to sve normalno. Nađete gdje hoćete, pogotovo tu u parku", kaže druga..

Image
POSKUPLJUJE LI NAKON ZAPLJENE? /

Kriminalist otkrio zašto je zombi droga najopasnija i odakle dolazi u Hrvatsku

Image
POSKUPLJUJE LI NAKON ZAPLJENE? /

Kriminalist otkrio zašto je zombi droga najopasnija i odakle dolazi u Hrvatsku

Ne dirajte, ali smjesta obavijestite

Udruga za zbrinjavanje i opisuje što učiniti. Kažu - najbolje je ne dirati, ali ako je nužno    trebaju vam rukavica i plastična boca. Stavite rukavicu, podignite špricu, staviti u bocu, zatvoriti bocu i u infektivni otpad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hana Melenščak iz "Drop in centra Zagreb" pojašnjava: "Ali ako se baš mora odmah maknuti, jer su djeca blizu, najbolje sa štipaljkom, rukavicama, uzmu taj pribor, stave ga u bocu vode, jogurta, i ovdje ga nama donesite."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Njihovi kontakti na stranicama su Zavoda za javno zdravstvo za cijelu Hrvatsku. Upravo u zavodu kažu da ni slučajno ne dirajte igle zbog zaraze hepatitisa i HIV-a.

Željko Petrković, pomoćnik ravnatelja za suzbijanje zlouporabe droga, rekao je: "Ne treba ih dirati, ali je bitno da se o tome izvijeste udruge, Crveni križ, i da se spreme na odgovarajući način i tako spriječi širenje zaraznih bolesti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo