OSNOVNA ŠKOLA

ŠTO DJECA UČE O GEJEVIMA: U udžbeniku za vjeronauk stavlja ih se u isti koš s pedofilijom i silovanjem: ‘To su najčešći grijesi…’

U isto vrijeme, papa Franjo kaže kako i gej parovi imaju pravo biti u obitelji

U udžbeniku iz vjeronauka za 7. razred osnovne škole homoseksualnost se karakterizira kao grijeh i svrstava u istu kategoriju kao primjerice pedofilija i silovanje, javila nam je jedna čitateljica, šokirana onim što je vidjela u knjizi svog sina.

PAPINA IZJAVA ODJEKNULA SVIJETOM: ‘Homoseksualci su Božja djeca’; Izvor iz Vatikana: ‘Ovo nije revolucija, ali će izazvati nešto drugo…’

“Najčešći su grijesi bludnosti: blud, masturbacija, pornografija, prostitucija, homoseksualnost, pedofilija i silovanje”, stoji u udžbeniku za katolički vjeronauk sedmoga razreda osnovne škole u izdanju Krščanske sadašnjosti – “NEKA JE BOG PRVI”, autora Josipa Periša, Marine Šimić te Ivane Perčić.

privatna arhiva

Piše i kako osoba ne mora biti kriva što ima homoseksualnu sklonost te da ju ne smijemo zbog toga osuđivati, ali da se isto tako ona treba suzdržavati od homoseksualne prakse i živjeti spolnu čistoću.

Papina podržao gejeve?

S druge strane, stav pape Franje prema gejevima, znatno je drugačiji. “Homoseksualci imaju pravo biti u obitelji. Oni su Božja djeca i imaju pravo na obitelj. Nitko ne smije biti isključen”, rekao je papa u dokumentarnom filmu ‘Francesco’. “Zauzeo sam se za to da ovi parovi budu zakonski osigurani”, rekao je papa Franju u dokumentarcu koji je u listopadu prikazan na filmskom festivalu u Rimu.

Javna podrška gej parovima uzburkala je duhove, kako u Vatikanu, tako i u Hrvatskoj crkvi.

CRKVA KOMENTIRALA IZJAVE PAPE FRANJE O GAY BRAKOVIMA: ‘To je izvučeno iz konteksta, naša doktrina se neće promijeniti’

Vatikan je tako u pismu poslanom veleposlanicima pojasnio kako su Papine izjave o istospolnim zajednicama u nedavnom dokumentarcu izvučene iz konteksta te da Crkva neće promijeniti svoju doktrinu u odnosu na istospolne brakove.

“Jasno je da je papa Franjo govorio o zakonima država, a ne o doktrini Crkve koju je ponovio više puta tijekom godina”, stoji u pismu veleposlanicima. Kazali su i da su odgovori na dva različita pitanja, montirani u jednu izjavu.

U pismu piše i kako je u filmu izrezan dio u kojem se Papa protivi homoseksualnom braku.

Povratak na Net.hr