TEMPERATURE ISPOD NULE

SADA JE SIGURNO, STIŽE ZIMA I VELIKA PROMJENA VREMENA! Na Sljemenu pao snijeg, uskoro će i u nizinama

U višim dijelovima zemlje polako se stvara bijeli prekrivač, a temperature se laganu spuštaju.

Snježne pahulje danas su zalepršale i na najvišem vrhu Zagrebačke gore, Sljemenu, a isto će se dogoditi u ostatku visokog gorja.

U nizinama će također biti oborina, ali mahom će se raditi o kiši koja će u Dalmaciji biti obilna. Poslijepodne nas čeka postupni prestanak oborina i kidanje naoblake.

Veliku promjenu vremena na svom je Twitteru najavila i meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar.

VAKULA DONOSI OPSEŽNU PROGNOZU: Studeni je počeo sunčano, ali neće dugo ostati tako…

Vjetar će biti slab, a u gorju umjeren, no na sjevernom Jadranu nas čeka jaka, na udare i olujna bura koja će se do kraja dana proširiti duž obale.

U kontinentalnom dijelu zemlje temperatura neće prelaziti 11 stupnjeva, a na Jadranu će ići do 19.

Sutra bi pak trebalo biti ipak malo vedrije, ali svejedno hladno. U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i jutarnju mjestimičnu maglu. Na Jadranu će biti sunčanije, osim na južnom dijelu gdje uz više oblaka mjestimice može biti i kiše. Vjetar slab, poslijepodne do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Na Jadranu mjestimice umjerena, još ujutro na sjevernom dijelu i jaka bura, poslijepodne će okrenuti na jugozapadnjak i jugo.

Temperatura bi u Gorskom kotaru i u istočnom dijelu zemlje trebala već lagano ići ispod nule, pa se dobro odjenite prije izlaska iz svojih domova.

Prema predviđanju DHMZ-a, sljedeći bi tjedan snijeg mogao pasti i u nizinama središnje i sjeverne Hrvatske.

Povratak na Net.hr