VREMENSKA PROGNOZA

STIŽE VELIKA PROMJENA VREMENA: Čekaju nas nova sunčana razdoblja, temperature će ići preko 10 stupnjeva, ali neće svi uživati

Pretežno sunčano, u unutrašnosti povremeno s umjerenom naoblakom. Na kopnu ujutro mjestimice mraz i kratkotrajna magla. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu većinom umjeren sjeverozapadnjak i bura, još u noći i prijepodne na srednjem i južnom dijelu povremeno jaki. Tako glasi vremenska prognoza za ponedjeljak, no u narednom  tjednu čeka nas osjetnije poboljšanje vremena.

U utorak će tako u cijeloj zemlji biti pretežno sunčano, u unutrašnosti povremeno s umjerenom naoblakom. Na kopnu ujutro mjestimice mraz i kratkotrajna magla. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu većinom umjeren sjeverozapadnjak i bura, još u noći i prijepodne na srednjem i južnom dijelu povremeno jaki. Najniža jutarnja temperatura od -5 do 0, na Jadranu između 4 i 9. Najviša dnevna od 5 do 10, na Jadranu između 12 i 17 °C.

U Zagrebu će također biti sunčano, a temperature neće biti u minusu.


Dnevne temperature će postupno rasti do 16 ponegdje i 17 stupnjeva Celzijevih koliko bi mogle iznositi do kraja idućeg tjedna, a u porastu će biti i jutarnje koje će ponegdje biti i 10 stupnjeva.

Iako će na Jadranu u početku tjedna biti pretežno sunčano i razmjerno toplo, u Splitu će zapuhati i umjereno jako jugo, koje će dodatno povisiti dnevnu temperaturu.

Kod meteoropata se može javiti glavobolja i slabija koncentracija, a pojačane tegobe mogu biti prisutne i kod kroničnih bolesnika. Prema kraju dana, s odmicanjem fronte tegobe će malo oslabiti.

Početak tjedna u Rijeci će obilježiti relativno visoke temperature za ovo doba godine i sunčano razdoblje. U utorak će dnevna temperatura u Rijeci ići i do 11 stupnjeva.

 

 

Povratak na Net.hr