Prije nove promjene vremena sunčano vrijeme će se zadržati samo u nedjelju, a novi tjedan obilježit će povremena kiša i lokalni pljuskovi

Nedjelja će u cijeloj zemlji biti sunčana i vedra, a puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a na otvorenom moru i sjeverozapadnjak, prognozira RTL.

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj bit će pretežno sunčano. Uz granicu sa Slovenijom je u predvječerje moguć poneki jutarnji pljusak. Sa slabim ili umjerenim sjeveroistočnjakom temperatura će se zadržati na najviše 22 stupnja. U istočnim krajevima temperatura slična, a sjeveroistočnjak će zamijeniti umjeren sjeverni vjetar.

Na moru kao i na kopnu

U Dalmaciji će veći dio nedjelje biti potpuno vedro, tek uz poneki visoki oblak. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, a prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Temperatura slična kao i na kopnu - dvadesetak stupnjeva. Sjeverni Jadran i gorski predjeli također će biti okupani suncem, a u najzapadnijim predjelima moguć je rijedak lokalni pljusak. Toplinu će donositi slab do umjeren jugozapadnjak.

Sljedeći tjedan - nestabilno

No, idilična će se vremenska slika sljedećih dana promijeniti. Od ponedjeljka će biti nestabilno, a u utorak i pretežno oblačno s kišom i pljuskovima. Zahladnjet će, ali bi se od srijede temperatura ponovno trebala vratiti na dvadesetak stupnjeva.

Na moru će se gotovo cijeli tjedan zadržati nestabilno s kišom i pljuskovima. Osobito obilne oborine past će u srijedu. Puhat će umjereno, a u utorak i četvrtak jako jugo. Temperatura će se i na obali spustiti u prvom dijelu tjedna, no od srijede će ponovno porasti.