Subota na kopnu mnogima donosi olakšanje i brzo razvedravanje, dok će na moru biti obilje sunčanog vremena

Danas preko središnje Europe stiže veća količina vlage i nestabilnog zraka. Bit će to ponegdje i jača promjena vremena, ali samo kratkotrajna, jer dolazi sunčani vikend.

Petak

Danas postupan porast naoblake sa sjeverozapada, a slaba kiša već prijepodne može krenuti mjestimice u Međimurju, Hrvatskom zagorju te Gorskom kotaru. U drugom dijelu dana, osobito kasno poslijepodne i navečer, kiša, pljuskovi i grmljavina sve češći, a nerijetko na zapadu i sve izraženiji, piše RTL.hr

Suho će uglavnom ostajati u Dalmaciji, najizglednije na krajnjem jugu. Pratit će sve to i vjetrovite prilike. Najprije umjeren i jak jugozapadni vjetar, na moru i jugo, koji će postupno na kopnu okretati na sjeverac i sjeveroistočnjak.

Najviša temperatura uglavnom između 17 i 22 °C, malo viša ponegdje na istoku i jugu, ali će okretanjem vjetra na kopnu naglo osvježiti.

Vikend na kopnu

Subota na kopnu mnogima donosi olakšanje i brzo razvedravanje pa će već tijekom prijepodneva u mnogim krajevima biti pretežno sunčano, a u ostatku vikenda čak i vedro. Vjetar će također oslabjeti, osobito u nedjelju kada će tek ponegdje u Slavoniji biti umjerenog jugoistočnjaka.

U subotu svježije, a valja računati i na prohladno nedjeljno jutro, čak je mjestimice nakon vedre noći po kotlinama moguć slab mraz. No, temperatura će zatim osjetno porasti na vrijednosti iznad 20 °C, a početkom novog tjedna i iznad 25 °C.

Vikend na moru

Na moru obilje sunčanog vremena, ugodno pa i postupno sve toplije. U subotu će u početku duž obale biti umjerene i jake bure, ali će brzo oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, izraženiji na otocima. Nedjelja znatno mirnija, vedra, a vrlo slično će započeti i idući tjedan.