NEMA VIŠE JUŽINE

STIGLO NAJAVLJENO ZAHLAĐENJE: Snijeg već pada, a čekaju nas i minusi

U unutrašnjost Hrvatske već je stiglo zahlađenje najavljeno za ovaj tjedan. Susnježica i snijeg u gorju već padaju, a iako se poslijepodne očekuje razvedravanje i sunčanije vrijeme, hladnoća se nastavlja pa nas očekuju i temperature u minusu.

Na Zavižanu, Medvednici, u Crnom Lugu, Čabru i Delnicama već je počeo prvi snijeg. Na Čabru i Zavižanu sada ga ima tek jedan centimetar.

Prema kraju dana osjetno hladnije

Državni hidrometeorološki zavod prevdiđa da će tijekom dana uslijediti razvedravanje pa će poslijepodne biti barem djelomice sunčano, a na Jadranu pretežno sunčano uz povremenu umjerenu naoblaku, no podno Velebita još ujutro može biti oblačnije. Bit će vjetrovito, na kopnu uz umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u gorju s olujnim udarima. Na Jadranu će puhati jaka i ponegdje olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima. Temperatura zraka između 3 i 8, na Jadranu od 8 do 13 °C, a prema kraju dana osjetno hladnije, osobito u unutrašnjosti.

VAKULINA PROGNOZA: I u sljedećim mjesecima čeka nas ekstremno vrijeme

 

 

I ostatak tjedna hladan

Hladno i vjetrovito vrijeme nastavit će se i sutra, a u gorju je moguć i snijeg. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu jaka i mjestimice olujna bura. Najniža jutarnja temperatura između -6 i -1, na Jadranu od 2 do 7, a najviša dnevna od -1 do 4 na kopnu te između 5 i 9 °C na Jadranu.

PROGNOZA ZA VIKEND: Stiže drastična promjena vremena – nakon ugodnih temperatura dolaze minusi i snijeg

Ni ostatak tjedna neće biti puno topliji. DHMZ predviđa da će se jutarnje temperature kretati između minus 4 i 1 stupnja Celzijevog, a vikend bi mogao biti kišan. Dnevne temperature u unutrašnjosti trebale bi biti oko 10 stupnjeva.

VRAĆA NAM SE ZIMA: Pripremite se za kišu i pad temperatura – Zoran Vakula otkrio kakvo nas vrijeme očekuje u prosincu

Povratak na Net.hr