Nakon što je danas objavljena snimka Rimčevog superauta Nevera kako magistralom kod Dubrovnika vozi 232 kilometra na sad, dok se ostatak prometa normalno odvija oglasila se i dubrovačka policija.

Napominju kako je vozač upravljao autom brzinom od 232 km/h na predjelu gdje je ograničenje brzine 90 km/h.

Iz kompanije su ranije kratko za Jutarnji list kazali kako su tek vidjeli snimku te kako se zalažu za poštivanje propisa te je to svima komunicirano.

Policija: 'Nije prijavljena testna vožnja'

Iz policije su priopćili:

"Vezano za objavljeni video koji prikazuje vožnju automobilom po magistralnoj cesti brzinom od 232 km/h, obavještavamo vas da je proveden postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti te je utvrđeno da se radi o prometnici državne ceste D-8 na predjelu Ratac kod Dubrovnika i da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozilom, odnosno da je vozilom upravljao brzinom od 232 km/h na predjelu gdje je ograničenje brzine 90 km/h zbog čega će protiv njega nadležnom Općinskom sudu u Dubrovniku biti podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Napominjemo da Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj nije prijavljena testna vožnja automobilom po prometnicama u nadležnosti ove Policijske uprave".

Na snimci se vidi kako čovjek u jakni s oznakom komapnije Mate Rimca vozi auto značajno brže od dopuštenog.

Stručnjak: 'Neki misle da smo banana država'

Sudski vještak za promet Goran Husinec kazao je za 24 sata kako ovaj slučaj spada "pod obijesnu vožnju i policija ima pravo privremeno zaplijeniti auto i privesti vozača na obavijesni razgovor da se vidi zašto je to radio i je li recidivist te je li tome sklon inače.

Kazao je kako je za recidiviste predviđena i zatvorska kazna.

"Neki misle da smo mi banana država i da mogu raditi što hoće. Mi jako cijenimo turiste i volimo da tu dođu, treba turistu ako malo prekorači brzinu i progledati kroz prste, ali kad netko ovako ponižava sustav onda ga definitivno treba zatvoriti. Takvi tjeraju druge turiste i to kod drugih stvara strah", kazao je Husinec za 24 sata.