Stigao joj račun od 2.375 kuna zato što je primila dva poziva

Brođanka S. M. šokirala se kad je od sesvetske tvrtke za posredovanje u naplati potraživanja financijskih tvrtki zaprimila račun od 2.375 kuna zato što su je dvaput telefonskim putem pozvali na red.

Naime, posrednici su je obavijestili da je zbog kašnjenja s plaćanjem dvije rate autokredita financijska tvrtka raskinula s njom ugovor te da mora platiti dug od 3.600 kuna jer će joj inače oduzeti auto.

S. M. je prikupila novac i sljedeći dan platila zaostatak, pa je i kreditor obnovio ugovor s njom. Zatim je ponovno naziva ista osoba iz posredničke tvrtke i govori joj da ubuduće vodi računa o tome da zajmodavac tolerira kašnjenje do dvije rate, ali da sve preko toga automatski prosljeđuju njima, dakle posrednicima, piše Večernji list.

Prijetnja ovrhom

Ubrzo usljeđuje šok: stiže joj račun od posredničke tvrtke u iznosu od čak 2.375 kuna, koji mora platiti pod prijetnjom ovrhe. Račun je poslan financijskoj tvrtki, ali je proslijeđen i njoj i njenom suprugu H. M.

“Te intervencijske kuće nisu ništa drugo nego moderan oblik kamatarenja, na fin način. Nema drugog objašnjenja za to što rade”, kaže H.M.

Greška

U financijskoj tvrtki odgovaraju da su zatražili intervenciju posrednika zato što se klijenti nisu javljali na pozive nakon što su zakasnili s plaćanjem. No, navode i da je s računom došlo do pogreške jer je trebala biti naplaćena kreditoru, a ne klijentu.

“S obzirom na to da je u međuvremenu klijent podmirio dugovanje, pogreškom je ispostavljena faktura”, naveli su u odgovoru.

Šaljite nam svoja zapažanja, informacije, fotografije i priče na adresu vijesti@portal.net.hr˝

Želite li da za vas potražimo odgovore stručnjaka i nadležnih institucija vezano za probleme koji vas muče, adresa za vaše upite je također vijesti@portal.net.hr

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr