Play ponuda

HDZ IZGLASAO SMJENU NADZORNOG ODBORA HRT-a, STAZIĆ: / 'Ono što su napravili toj ženi je grupno silovanje'

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije danas je većinom glasova zatražio smjenu članova NO HRT-a te razriješio predsjednicu Vijeća za elektroničke medije Mirjanu Rakić.

13.7.2017.
9:20
PIXSELL, Patrik Macek
Play ponuda

Image
HDZ SMJENJUJE NADZORNI ODBOR HRT-a: /

'Pokazali su pravno neznanje i neodgovornost, žele zaštititi kriminal iz Radmanova vremena'

Image
HDZ SMJENJUJE NADZORNI ODBOR HRT-a: /

'Pokazali su pravno neznanje i neodgovornost, žele zaštititi kriminal iz Radmanova vremena'

Mirjana Rakić i ostali članovi Vijeća za elektroničke medije razriješeni su većinom glasova. Imenovani su i novi članovi na prijedlog vladajućih, a među njima je i Anita Malenica.

'Intervju iz 2001. pun govora mržnje'

SDP-ov Nenad Stazić podsjetio je na intervju s Ljubom Ćesićem Rojsom koji je 2001. Anita Malenica objavila, a taj je intervju, kaže Stazić, prepun govora mržnje. Novinarka se od tog govora mržnje nije ogradila, pa Stazić stoga smatra da ona ne može biti članica Vijeća za elektroničke medije, javlja N1. I Vijeće časti HND-a tada je imalo negativno mišljenje o spomenutom intervjuu. Malenicu je za članstvo u Vijeću predložio HDZ, a Stazić se pita je li je predložio baš zbog toga.

HDZ-ov Jasen Mesić rekao je da Malenica ima podršku onih s lijevog i desnog spektra. Stazić ipak nije bio zadovoljan i istaknuo je kako je Mirjana Rakić dobro obavljala svoj posao.

Stazić: 'Njezino će ime ostati zabilježeno u analima hrvatskog novinarstva'

'Rakić ste razriješili na njezin zahtjev i to ću podržati, ali ona je neobično savjesno obavljala svoju dužnost, imamo puno razumijevanje za njezin zahtjev nakon onoga što je doživjela kada je 6000 bojovnika za dom spremnih krenulo na jednu gospođu od 70 godina. Da ih je bilo 600, ne bi imali dovoljno hrabrosti. Tada nisam čuo ni osudu Vlade, ni HDZ-a. Ono što su njoj napravili tamo, bilo je grupno silovanje, bilo me je sram što živim u takvoj zemlji i želim joj zahvaliti na njezinom radu, njezino ime će ostati zabilježeno u analima hrvatskog novinarstva, a onih 6000 ... iz ništavila su došli, u ništavilo dolaze', rekao je Stazić, javlja N1.

Odbor za medije zatražio je većinom glasova i smjenu članova Nadzornog odbora HRT-a. NO HRT-a je, podsjetimo, ranije ukazao na milijunske malverzacije i nepravilnosti na HRT-u.

Play ponuda
Play ponuda