STAVLJENIĆ-RUKAVINA ODGOVORILA NA OPTUŽBE DR. NOGALA: / 'Riječ je o insinuacijama'

13.12.2019.
23:11
Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dječja bolnica Srebrnjak potpisala je s HZZO-om ugovor po kojemu će moći podmiriti obveza prema dobavljačima, bivši ravnatelj Boro Nogalo prozvao predsjednicu Upravnog vijeća bolnice Anu Stavljenić-Rukavinu za nezakonite namjere vezane uz EU projekt 'težak' 441 milijun kuna, što je ona odbacila kao insinuaciju.

O potpisanom Ugovoru o provođenju bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u iznosu od sedam milijuna kuna koje je bolnici odmah po potpisivanju doznačio HZZO, u petak je priopćenjem izvijestila v.d. ravnatelja bolnice Ivana Đerek Dubravčić zbog, kako je istaknula, velikoga zanimanja medija i javnog interesa, te informiranja cjelokupne javnosti, ali prije svega pacijenata i zaposlenika Dječje bolnice Srebrnjak.

Ugovor je potpisan u četvrtak, a v.d. ravnateljice podsjetila je da takav ugovor nije potpisan još od siječnja 2018. što je, ocijenila je, stvaralo objektivne probleme u poslovanju.

Detaljno analizira poslovnu dokumentaciju

Podsjetila je da je kao v.d. ravnatelja bolnice počela detaljno analizirati svu poslovnu dokumentaciju koju je imala na raspolaganju te da je pokrenula procese rješavanja situacija koje dugi niz godina nisu rješavane.

Tako je, priopćila je Đerek Dubravčić, uvidom u dokumentaciju utvrđeno da je zadnji ugovor s HZZO-om potpisani Dodatak IX. Ugovoru o provođenju bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite za razdoblje od 1. travnja 2015. do 30. lipnja 2017. što je istoga trena uputila u proceduru pa je dokument već jučer potpisan.

O međupostaji žičare na Brestovcu i EU-projektu

Đerek Dubravčić osvrnula se i na informacije koje su proteklih dana iznesene o međupostaji žičare na Brestovcu te o EU projektu "Dječji centar za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak" (CCTM) i ocijenila ih neistinitim.

Ustvrdila je kako je iz dopisa zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića upućenog Ministarstvu znanosti i obrazovanja u listopadu 2016. "razvidno da Grad Zagreb od samoga početka pruža kontinuiranu stručnu, logističku i financijsku podršku projektu CCTM" .

Vezano pak uz zemljišnu nekretninu na Brestovcu, istaknula je kako su Zaključkom o prihvaćanju prijenosa prava vlasništva te Ugovorom o prijenosu vlasništva zemljišta između Bolnice i Grada Zagreba, kao osnivača Dječje bolnice Srebrnjak, regulirani formalno pravni odnosi zbog izgradnje donje postaje žičare. Ugovor o prijenosu vlasništva zemljišta između Bolnice i Grada je u ime Bolnice potpisao tadašnji ravnatelj i time je završena cjelokupna procedura oko navedenoga zemljišta od ukupno 813 metara kvadratnih.

Nogalo prozvao Stavljenić-Rukavinu za nezakonite namjere, ona uzvratila - riječ je o insinuaciji

Bivši ravnatelj Dječje Bolnice Srebrenjak Boro Nogalo gostovao je pak u petak navečer u Dnevniku Nove TV gdje je prozvao predsjednicu Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak Anu Stavljenić Rukavinu za "nezakonite namjere vezane za EU projekt 'težak' 441 milijun kuna".

"Od jedne, za njih beznačajne, male bolnice, postali smo vrlo značajni. Imamo projekte od skoro pola milijarde kuna, imamo zemljište Brestovac od 80.000 kvadrata. Dakle, mi smo tijekom 23 godine mog ravnateljstva puno toga postigli i stekli i sada smo na neki način postali zlatna koka", rekao je Nogalo..

Na pitanje je li dr. Stavljenić-Rukavina ikada s njim razgovarala o angažiranju točno određenih ljudi za poslove na projektu CCTM Nggalo je odgovorio niječno, dodavši da nikada na Upravnom vijeću nije postavila ni jednu točku dnevnog reda da se razgovara o takvom projektu.

Smatra da profesorica Stavljenić-Rukavina "nije nikada ni vjerovala da će se ovaj projekt razviti, da će se potpisati ugovor od 450 milijuna kuna".

"Profesorica je pak otvorila svoju tvrtku Dijagnoze d.o.o. koja mi je na određeni način pokušala nametnuti niske standarde gradnje i nekih drugih situacija. Ja na to nisam htio pristati", ustvrdio je Nogalo.

Na Nogalove izjave osvrnula se prof. dr. Ana Stavljenić-Rukavina koja je za Večernji list izjavila kako je "riječ je o totalnoj insinuaciji".

"Svatko tko zna moju profesionalnu karijeru može se nasmijati na to. Ako išta mogu raditi vezano za gradnju, to je eventualno gradnja pseće kućice", rekla Stavljenić Rukavina i odbacila sumnje da bi njezin obrt mogao dobiti projekt Dječjega centra za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali