BITKA PROTIV ADMINISTRACIJE

STATUS O BRAĆI BLIZANCIMA OSVOJIO FACEBOOK: ‘U normalnoj državi Slavko bi zaposlio Mirka, a ne obratno’

Thomas Bauer, kreativni direktor zagrebačke PR agencije “Grizli komunikacije”, i nekoć istaknuti navijač zagrebačkog kluba Dinamo, objavio je na Facebooku priču o poslovnom putu dvojice braće blizanaca – koje je on nazvao Slavko i Mirko – kako bi ilustrirao zašto smatra da je porez na nekretnine, iako se sam protivi uvođenju novih poreza, kako kaže – “manje zlo od drugih poreza”.

Mirko je, kako navodi Bauer, zahvaljujući kupljenoj diplomi i stranačkim vezama s Bandićem dobio je šefovsku poziciju u Holdingu, dok je drugi – Slavko, odlučio zaploviti nesigurnim poduzetničkim vodama. Mirko i danas radi na istom radnom mjestu, a Slavko je, nakon nemilosrdne borbe s državnom administracijom i porezima, bio prisiljen zatvoriti tvrtku i zaposliti se kod brata, koji mu je trenutno šef.

Prije poslovne propasti, brat poduzetnik, tada još vlasnik softverske kompanije, posjetio je Pariz i ondje sreo Amerikanca kineskog podrijetla koji je također bio vlasnik softverske kompanije. Njih dvojica su započeli priču, a Amerikanac, inače iz Sacramenta, ostao je zaprepašten birokratskim zamkama i porezima koje Hrvatska baca pred svoje uspješne poduzetnike.

“Man, that’s like nazism!”, rečenica je koju je Amerikanac uputio hrvatskom kolegi, piše u svojoj priči Bauer.

Status objavljen na Facebooku izazvao je brojne komentare, a Bauer je posebno dobro poentirao na kraju teksta rečenicom: “U normalnoj državi Slavko bi zaposlio Mirka, a ne obratno”.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr