GRAD NA ČETIRI RIJEKE

STANJE PRIPRAVNOSTI: Strahuju da će se ponoviti katastrofalna poplava iz 2014.

Zbog visokih vodostaja karlovačkih rijeka i najava obilnih oborina – Karlovcu ponovno prijete poplave.

Stanovništvu koje živi uz Kupu i Koranu savjetuje se da iz podrumskih i prizemnih prostorija sklone imovinu, a predstavnicima mjesnih odbora da se na vrijeme opskrbe vrećama s pijeskom. Vodostaji karlovačkih rijeka trenutačno opadaju. Kupa i Korana od jučer su niže za pola metra. Vodeni val očekuje se u noći s četvrtka na petak.

Prema prognozi Hrvatskih voda najavljene obilne kiše uzrokovat će izlijevanje rijeka, a poplava bi u Karlovcu mogla biti na razini one iz rujna prošle godine, koja je do tada bila nezapamćena, te je uzrokovala veliku materijalnu štetu na komunalnoj infrastrukturi i imovini više stotina obitelji, priopćio je u ime Stožera za zaštitu i spašavanje Ured gradonačelnika Karlovca.


Korita su puna

Stožer je na izvanrednoj sjednici donio odluku o poduzimanju niza mjera koje podrazumijevaju i građevinske zahvate u prostoru kako bi se smanjila ugroženost od poplavnih voda te je pozvao građane koji su prošle godine bili zahvaćeni poplavnim vodama da krenu sklanjati svoja materijalna dobra iz podrumskih i prizemnih prostorija i dvorišta.

Sva naša korita su puna, predviđaju se velike padaline, a to se direktno reflektira na slivove Mrežnice, Kupe i Korane, kazao je Marin Barić iz karlovačke podružnice Državnog ureda za zaštitu i spašavanje. Ugroženi dijelovi grada opskrbljeni su vrećama i materijalom za obranu pojedinih objekata i za izradu zečjih nasipa, dodao je.

VAŽNO UPOZORENJE: Idućih dana Karlovcu prijeti rekordna poplava

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr