I DANAS KRKLJANAC / Kaos na cestama diljem Hrvatske: HAK objavio važno upozorenje - ovo nikako nemojte raditi!

HAK savjetuje vozače da zbog čestih usporavanja i vožnje u kilometarskim kolonama pripaze na udaljenost između vozila

1.8.2021.
9:39
Marin Tironi/Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

I ovaj vikend vladaju velike gužve, a na autocestama bilježimo bolje rezultate čak i u odnosu na rekordnu 2019. godinu, piše portal Index.

Hrvatski autoklub u nedjelju je izdao novo priopćenje u kojemu je napomenuo da je pojačan promet na cestama u smjeru mora, autocestama A2 i A3 te na pojedinim graničnim prijelazima.

HAK savjetuje vozače da zbog čestih usporavanja i vožnje u kilometarskim kolonama pripaze na udaljenost između vozila.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče zbog veće gustoće prometa kolona vozila se kreće u povremenim zastojima između čvorova Lučko i Karlovac u smjeru Dubrovnika. Gustoća prometa povećana je između čvorova Lučko i Zadar II u smjeru Dubrovnika, a prije naplatne postaje Karamatići kolona vozila duga je oko 500 metara.

Kolone zbog gužvi i prometnih nesreća

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je duga oko tri kilometra.

Zbog pojačanog prometa na A3 u smjeru Lipovca između čvorova Jankomir i Lučko u smjeru naplatne postaje Lučko kolona vozila proteže se oko pet kilometara, te u smjeru Bregane između čvora Buzin i čvora Lučko u smjeru Lučkog oko dva kilometara.

Zbog prometne nesreće između čvora Buzin i Lučko u smjeru Bregane vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat, a kolona se proteže oko dva kilometra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kolona osobnih i teretnih vozila ispred graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko osam kilometara.

HAK također upozorava vozače da se zbog vozila u kvaru na autocesti između naplatne postaje Demerje i čvora Donja Zdenčina u smjeru Dubrovnika promet vodi po dvije prometne trake.

U trajektnim lukama i pristaništima prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima očekuje se povremeno gust promet i čekanja za ukrcaj.

Trenutačno željeznički putnički prijevoz teče uglavnom redovito.

Vrlo je gust promet osobnih vozila u oba smjera na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, na ulasku s Mađarskom i izlasku sa Srbijom, a zbog aktualnih epidemioloških kontrola moguća su i duža čekanja.

Izbjegavajte vožnju po najvećim vrućinama

Zbog upozorenja od toplinskog vala, HAK savjetuje svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum.

Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Ako se tijekom vožnje osjećate loše odmah se zaustavite i potražite liječničku pomoć, savjeti su HAK-a.

Izvanredne obavijesti:

  • prometna nesreća na autocesti A1 kraj čvora DONJA ZDENČINA u smjeru Dubrovnika;
  • prometna nesreća na autocesti A1 na 239+000 km između čvora SVETI ROK i čvora MASLENICA u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h
  • vozilo u kvaru na autocesti A1 na 5+000 km između naplatne postaje DEMERJE i čvora DONJA ZDENČINA u smjeru Dubrovnika promet se vodi po dvije prometne trake.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali