HTZ IMA NOVU KAMPANJU / Sezona na kontinentu traje i dalje, Staničić najavio nove akcije: Jedna od njih je povezana i s Googleom

U Hrvatskoj trenutno boravi više od 550 tisuća turista, većinom stranih, dodao je Staničić

8.9.2021.
17:47
Grgo Jelavic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić u Novalji je u srijedu na koordinacijskom sastanku HTZ-a sa turističkim zajednicama (TZ) s područja klastera Lika-Karlovac najavio nove promotivne aktivnosti i kampanje za jesen, među kojima i projekt "Mjesec hrvatskog turizma".

O tom su sastanku izvijestili iz HTZ-a (Hrvatske turističke zajednice), dodajući da je cilj novih promotivnih aktivnosti HTZ-a za jesen poticanje domaćeg i ukupnog turističkog prometa u posezoni.

Ne iznoseći više detalja, iz HTZ-a ističu da će na jesen pokrenuti i nove kampanje "Thank you" za strana tržišta i kampanju sa Googleom.

Trenutno boravi više od 550 tisuća turista

Za ovogodišnje kampanje i promotivne aktivnosti, poput "Safe stay in Croatia", "Trust me, I've been there" i "Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!" kazao je da su ostvarile odlične rezultate, te su, uz dobro pripremljenu sezonu, pridonijele i pozitivnim turističkim trendovima ove godine, kao i tržišnoj poziciji Hrvatske kao jedne od najsigurnijih destinacija na Mediteranu.

Staničić je na sastanku zahvalio svim turističkim djelatnicima na rezultatima, iznoseći nove brojke po kojima je u Hrvatskoj u dosadašnjem tijeku godine ostvareno više od 72 milijuna noćenja ili 46 posto više nego u isto vrijeme lani, što je i 76 posto rezultata iz 2019.

U Hrvatskoj trenutno boravi više od 550 tisuća turista, većinom stranih, dodao je Staničić, uz kojeg su na sastanku bili direktori TZ Ličko-senjske županije Ivan Radošević i TZ Karlovačke županije Željko Fanjak te predstavnici 18 TZ-ova s područja klastera Lika-Karlovac.

Sezona na kontinentu i dalje traje

Radošević je dosadašnje rezultate u turizmu Ličko-senjske županije ocijenio vrlo dobrima, s oko 2,4 milijuna ostvarenih noćenja, što je porast od gotovo 40 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Približili smo se brojkama iz predpandemijske 2019., odnosno trenutno smo na oko 80 posto rezultata iz 2019.", kazao je Radošević.

I Fanjak je rezultate u Karlovačkoj županiji ocijenio vrlo dobrima, ističući da sezona na kontinentu i dalje traje. Očekuju više od dosadašnjih oko 330 tisuća noćenja ove godine, što je u odnosu na 2020. rast od 85 posto.

Na koordinaciji se, kako dodaju iz HTZ-a, razgovaralo i o turističkoj pristojbi i članarinama, strateškim projektima i marketinškim dokumentima, aviolinijama, nautici, udruživanju turističkih zajednica i drugima temama.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali