ZAGREPČANIMA KOJI SU DVA TJEDNA BILI BEZ VODE STIGLI ŠOKANTNI RAČUNI: / 'Ovo definitivno nismo očekivali'

26.9.2017.
10:15
Petar Glebov/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Stanari u Središću, Sopotu, Zapruđu, Utrini, Sloboštini, Travnom, Dugavama, Jakuševcu, Sigetu i Trnskom od 1. do 14. kolovoza bili su bez tople vode zbog radova na revitalizaciji magistralnog vrelovoda s južne strane Mosta mladosti kod Ulice Damira Tomljanovića Gavrana.

U kolovozu račun za kunu skuplji nego u srpnju

Mislili su da će, ako se već moraju služiti samo hladnom vodom, barem tog mjeseca uštedjeti na računu za vodu, no to se nije dogodilo. Upravo suprotno, ispostavilo se da je račun za vodu u kolovozu čak i skuplji od onog u srpnju, kada je bilo tople vode.

'Evo računa, u sedmom mjesecu sam HEP Toplinarstvu platio 116 kuna za grijanje vode. Očekivao sam, dakle, da će u osmom mjesecu biti barem dvostruko jeftinije, a kad ono... 117 kuna', rekao je za Večernji listBoro Perić iz Središća.

'Mi se slažemo da smo potrošili istu količinu vode, ali ona definitivno nije bila topla i ne može se naplatiti njeno zagrijavanje', kaže.

HEP: 'Možete se žaliti, ali račun ipak morate platiti'

Obitelj Bore Perića nije jedina koja je dobila prevelik račun za vodu u mjesecu kada dva tjedna nije bilo tople vode. Kažu da će se žaliti jer smatraju da u HEP-u igraju po principu 'ako prođe, prođe'.

Službene brojke govore da je u srpnju potrošnja vode bila 31.000 MWh, a u kolovozu gotovo dvostruko manje, 18.000 MWh. Iz HEP-a su poručili tek da se stanari mogu žaliti. Oni će nakon žalbe izaći na teren i utvrditi je li žalba opravdana, a sada kažu da je moguće da su stanari potrošili jednaku količinu hladne vode pa im to naplaćuju, iako se voda nije grijala. Iz HEP-a tvrde i da su građani možda trošili više tople vode kad su radovi završili i na taj način opravdavaju svoje račune. Poručuju građanima da račune ipak moraju platiti. Novac će im se vratiti tek ako se pokaže da su njihove žalbe opravdane, piše Večernji list.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali