Play ponuda

Srpski hakeri upali na stranice Hrvatske biskupske konferencije

shimmer fallback

Nacionalistička srpska skupina hakera Tesla Team nastavlja 'posao' - opominju pojedine skupine u Hrvatskoj zbog protivljenja uvođenju ćiriličnog pisma u Vukovaru i poučavaju o logoru Jasenovac.

18.2.2013.
9:52
Play ponuda

U svrhu ovoga drugog hakirali su stranice Hrvatske biskupske konferencije i nalijepili im fotografiju hrvatskih biskupa, uključujući i kardinala Alojzija Stepinca u društvu ustaških čelnika te fra Miroslava Filipovića, s porukom koju su ostavili i na stranicama vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička prošloga tjedna.

Također, "nalijepili" su im i recitaciju pjesme Nevena Milakovića "Sveti Vukašin Toholj Klepački" s YouTubea koja govori o mučenjima i egzekucijama u Jasenovcu.

Naravno, nisu zaboravili ni na Kosovo, pa su hrvatskim biskupima ostavili i poruku "Kosovo je Srbija", a za glazbenu podloge YouTube videa o hakiranju sajta HBK iskoristili su srpsku pjesmu "Oj Kosovo, Kosovo". Stranice HBK bile su hakirane sve do oko 9.30 sati u ponedjeljak ujutro, a najavljeni su i novi napadi.

Napali i stranice kluba vlasnika motora

Bili su vrijedni i preko vikenda - 16. veljače oborili su 25 hrvatskih web stranica, među kojima su stranice Hrvatske čiste stranke prava (HČSP), Udruženja katoličkih intelektualaca, općina Babine Grede i Tordinaca, Vinkovačkih jeseni, Zajednice sportskih udruga Vinkovaca, Turističke organizacija općine Ilok, Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja Vinkovci, Udruge hrvatskih diplomata, ali i kluba vlasnika Ducati motocikala (!?).

"Ovaj napad je poruka delu hrvatske javnosti i političke scene zbog protivljenja uvođenju srpskog jezika i ćiriličnog pisma u Vukovaru. Napadi ce se nastaviti", najavljuju hakeri.

Play ponuda
Play ponuda