LUKSUZNA TVRTKA

UPOZNALI SE NA POZNATOM PARTIJU U BIJELOM: Moćni srpski biznismen zaposlio Ivana Todorića

Ivan Todorić radi za tvrtku Karisma Hotels Adriatic u vlasništvu srpskog biznismena Ljubiše Krstajića. Potvrdio je to sam vlasnik tvrtke osnovnae 2013. godine u meksičkom gradu Cancunu. Ista firma u Hrvatskoj ima nekoliko tvrtki kćeri.

Mlađi sin Ivice Todorića, koji je također na listi osumnjičenih za gospodarski kriminal i ostale krimene u akciji Agrokor, sada radi za čovjeka koji ga je prije dvije godine u Dubrovniku proslavio svoj rođendan na poznatom partiju u bijelom. Među uzvanicima je bio i Ante Todorić.

Karisma inače ima desetak hotela u Cancunu i na Majanskoj rivijeri – lanac obiteljskih hotela Azul, hotel El Dorado, namijenjen samo odraslima, kao iluksuzno nudističko odmaralište Hidden Beach Resort.

Sjedište tvrtke je na Floridi. Tvrtka se nakon Meksika proširila i na Jamajku i Kolumbiju. Vlasnici Karisme su Jose Martinez i Dolores Lopez Lira, no neki izvori tvrde i da je Krstajić vlasnik.

Prije dvije godine Krstajić je slavio rođendan u Dubrovniku, a među gostima na partiju u bijelom bili su i Ante i Martina Todorić, piše Jutarnji.

On je u Agrokoru obavljao prilično važne funkcije. Na Ekonomskom fakultetu magistrirao je na temu financija, a karijeru počelo u skladištu voća i povrća. 2016. se vinuo u poslovne visine i postao dopredsjednik koncerna, sve do dolaska Vladine izvanredne uprave u Cibonin toranj.

Todorići trenutno nisu u Hrvatskoj i jedini su koji od 15 osumnjičenih u ovim trenucima ne daju svoje iskaze.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr