VULIN NAJAVIO

SRBIJA DIŽE SPOMENIK MAJORU JNA KOJI JE RAZNIO VOJARNU U BJELOVARU: ‘On je narodni heroj’

Prošlog je tjedna u Beogradu odana počast majoru JNA Milanu Tepiću koji je prije 25 godina u zrak dignuo vojarnu kraj Bjelovara, a srpski ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin najavio je i podizanje spomenika majoru Tepiću, prenosi B92.

Vulinovo je ministarstvo već podnijelo inicijativu za podizanje spomenika Tepiću, a s gradom se još moraju dogovoriti o samoj lokaciji spomenika.

Vulin je tada rekao da je Milan Tepić primjer da se srpski narod kroz svoju povijest uvijek ima na koga osloniti, te ga nazvao hrabrim i čestitim.

“Srbija ne želi rat, Srbija ne traži ratove, Srbija nije zemlja ni narod koja ne zna što je cijena rata i zbog toga cijeni mir, ali je Srbija spremna da se, vođena ovakvim herojima, izbori za svoju slobodu”, rekao je Vulin prilikom obilježavanja godišnjice Tepićeve smrti.

PROVOKACIJE NE PRESTAJU ‘Volio bih čuti da Ante Gotovina nije ustaša’

SRPSKI MINISTAR VULIN U ZAGREBU: ‘Nikad nijedna gruba riječ nije potekla od naše strane’

Podsjetimo, prije 25 godina, 29. rujna, major Tepić se dignuo u zrak sa 170 tona eksploziva u vojnom skladištu Barutana u selu Bedenik kraj Bjelovara. Učinio je to kako vojarnu ne bi zauzeo Zbor narodne garde. U eksploziji je uz njega poginulo 11 pripadnika ZNG-a, a sa srpske strane devetnaestogodišnji vojnik Stojadin Mirković i još nepoznati broj ročnika JNA.

Tepića u Srbiji smatraju narodnim herojem te mu u Beogradu svake godine odaju počast i polažu vijence kod spomen-ploče u ulici koja također nosi njegovo ime.

Njegov je sin Aleksandar za srpske Novosti izjavio da još uvijek ne zna gdje su posmrtni ostaci njegova oca.

Povratak na Net.hr