SMETALA MU KAMERA

SRAMOTAN IZBOR: Na Dan žena zastupnik u zagrebačkoj Skupštini postao HDZ-ovac koji je pretukao aktivisticu

Gradska skupština Grada Zagreba danas je, na prijedlog Gradskog odbora HDZ-a, aktivirala mandat zastupniku Nenadu Viduki, koji je u Skupštinu ušao umjesto Zorana Piličića, koji je u aktualnom kadroviranju postao pomoćnik ministra obrane za ljudske resurse.

Međutim, kako piše Telegram, ovo je imenovanje ironično jer je provedeno upravo na Dan žena, a ironija leži u činjenici da je Viduka prije nešto manje od tri godine bio uhićen zbog fizičkog napada na aktivisticu Građanske akcije Moranu Rozić. Ona je tada  završila u traumi, s lakšim potresom mozga.

“Kurva me snima”

Rozić je u prosincu 2013. kamerom snimala dolazak HDZ-ovaca na skup u Hotel Sheraton te paralelni prosvjed Građanske akcije ispred tog hotela. Viduki, koji je tada bio HDZ-ov vijećnik u zagrebačkom Mjesnom odboru Jarun, zasmetala je kamera ispred hotela u kojem se održavao skup posvećen pokojnom Franji Tuđmanu.

Po riječima očevidaca, Viduka je tada počeo psovati i vrijeđati aktivisticu.

“Kurva me snima”, vikao je i krenuo u napad. Iz Građanske akcije kasnije su kazali: “Nismo vidjeli da je policija legitimirala ijednog HDZ-ovca, unatoč prijetnjama jednog od njih da unutra ima puno branitelja koji će rado izići i pokazati nam svima”.

Evo koliko svake godine u Europi ima žrtava kriminalaca, lopova, nasilnika, prevaranata…

Bacio se na nju i priklještio je na pod

“Gledao me je neko vrijeme i pitao iz daljine: ‘Mene snimaš?’ Onda je zašao iza hotela i vratio se nakon nekog vremena. Skup kao skup. Bilo je poprilično dosadno čekanje pa sam se približila do ruba ceste da ipak budem na pet do šest metara od ljudi da im ne narušavam privatnost, a opet da imam bolji kadar. Moja kobna greška je bila što sam prešla cestu i stala s vanjske strane žardinjere gdje su bile zastave te kroz otvor jednog grma snimala. Čim je to on vidio, krenuo je prema meni. Mislila sam da će mi svašta izgovoriti, ali ni na kraj pameti mi nije bilo da će se baciti na mene. Okretala sam se s kamerom i izmicala mu. U trenu sam se našla na tlu. Pao je svom težinom na mene i držao mi rukama gornji dio tijela dok mi je nogama priklještio donji. Počela sam vrištati iz petnih žila. Bez riječi. Bili su to samo krici. Pokušavala sam ga i ugristi jer je mojom rukom strugao o asfalt. Bezuspješno”, ispričala je Rozić tada za Slobodnu Dalmaciju.

MILIJARDA USTAJE: Za svijet bez nasilja nad ženama i djevojčicama

Hematomi, nagnječenja i lakši potres mozga

Na koncu je završila u Traumatološkoj bolnici u Zagrebu, s brojnim hematomima po tijelu, nagnječenjima i lakšim potresom mozga.

“Staložen sam i miran čovjek. Zamolio sam aktivisticu u više navrata da me prestane snimati jer smatram da to ugrožava moja ljudska prava. Mislim da netko iz Srbije možda ima prste u ovom napadu, a vjerujem da je ovo bacanje kostiju ove Vlade jer ne mogu popraviti gospodarsku i ekonomsku situaciju. Sve što sam rekao može se provjeriti na policiji, a jedino što želim je da se mogu slobodno kretati gradovima Hrvatske”, kazao je tada Viduka.

Za napad na aktivisticu ovaj je HDZ-ovac na koncu pravomoćno – oslobođen.

Povratak na Net.hr