ON NE KVARI DJECU

‘SPUŽVA BOB – HEROJ, A NE BLUDNIK’: Stožer za obranu lika iz crtića ustao protiv župnika iz Novog Vinodolskog

Nakon što je svećenik iz Novog Vinodolskog krenuo u “rat” protiv crtića Spužva Bob tvrdeći da djeca koja ga gledaju štuju blud, ustao je Stožer za obranu tog lika iz crtića te poručio da je Spužva Bob – ‘Heroj, a ne bludnik’.

Nakon što je u javnost procurila priča kako župnik iz Novog Vinodolskog Hrvoje Poljak tvrdi da današnje djeca bogohule gledajući crtić “Spužva Bob skockani” javila se i Udruga Trash, promotor filmske umjetnosti i ljudskih sloboda, te odbacuju svećenikove izjave, piše Novi list. Upravo stoga udruga je osnovala Stožer za obranu lika i djela Spužve Boba koji djeluje pod motom “Spužva Bob – Heroj, a ne bludnik”.

‘DJECA KOJA GLEDAJU SPUŽVU BOBA ŠTUJU BLUD’: Svećenik iz Primorja vodi sveti rat protiv crtića, joge…

Naime, župnik je u svojim lecima koje je dijelio tvrdio kako likovi iz crtića predstavljaju po jedan od smrtnih grijeha: oholost, škrtost, bludnost, zavist, neumjerenost u jelu i piću, srditost i lijenost.

“Svi koji su gledali taj crtić znaju da Spužva naporno radi kod svog poslodavca te iz svoje teško zarađene niske plaće redovito odvaja kako bi pomogao prijateljima i susjedima, ma kakvi oni bili”, poručuju iz Stožera u kojem su za 4. studeni zakazali party podrške Spužvi Bobu u jednom kafiću u Varaždinu.

Ondje će se zabavljati odjeveni u nešto žuto te poslati univerzalnu poruku mira i ljubavi za sve.

Povratak na Net.hr