ZA DOM SPREMNI

ZBOG USTAŠKOG POZDRAVA NA KONCERTU U SLUNJU: Policija će podnijeti optužni prijedlog protiv Thompsona

Na ime Marka Perkovića ovih će dana biti podnesen optužni prijedlog od strane karlovačke policije.

Karlovačka policija u narednim će danima podnijeti optužni prijedlog protiv Marka Perkovića Thompsona zbog pozdrava ‘Za dom spremni’ na otvaranju svog koncerta za proslavu Oluje u Slunju.

Iz PU karlovačke potvrđeno nam je da će optužni prijedlog biti podnijet protiv 50-godišnjaka zbog kršenja članka 5 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Za kršenje tog članka policija je u dosadašnjoj praksi prijavljivala one koji su uzvikivali ustaške pokliče i isticali ustaške simbole.

THOMPSON ZAPJEVAO U SLUNJU: Došlo desetak tisuća ljudi, koncert počeo ‘Bojnom Čavoglave’ i povikom ‘Za dom spremni!’

Taj članak novčanom ili kaznom do 30 dana zatvora sankcionira one koji na javnim mjestima pjesmama, tekstovima, slikama i simbolima remete javni red i mir.

Moguću kaznu Thompsonu ranije je komentirala i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja misli kako pravosudna tijela moraju odlučili treba li Thompson biti kažnjen.

‘Što se mene tiče osobno, mislim da se politika ne može miješati u glazbu, a kada je riječ o ovom slučaju o bilo kakvoj krivičnoj odgovornosti trebaju svoju riječ reći pravosudna tijela Hrvatske. Dakle, na pravosudnim je tijelima da ustale praksu, koja mora biti utemeljena na zakonodavstvu i pozitivnim propisima RH’, kazala je predsjednica.

REAKCIJA PANTOVČAKA: Predsjednica komentirala Thompsonov koncert u Slunju i pozdrav ‘Za dom spremni’

Povratak na Net.hr