MALA LEKCIJA

ŠPRAJCOVA ŠKOLA POVIJESTI: ‘Osim što je prodao pola Hrvatske, Pavelić je bio tetkica koja je izdala i same ustaše kad je zagustilo’

Nakon kontroverznih izjava i postupaka Marka Skeje, koji je obilježio dan, u emisiji RTL Direkt voditelj Zoran Šprajc održao je malu školu povijesti u kojoj je objasnio za što se Skejo zapravo zalaže.

Podsjetimo, na današnjoj je press konferenciji Skejo, koji je na sebi imao kravati s ustaškim simbolom, na kraju rekao ‘Pozdravljam vas starim hrvatskim pozdravom ‘Bog i Hrvati i Za dom spremni’.

TKO JE MARKO SKEJO? Pavelićev fan, porezni dužnik i poduzetnik koji je firmu nazvao ‘Za dom’

Marko Skejo, umirovljeni pukovnik i bivši ratni zapovjednik 9. bojne HOS-a ‘Rafael vitez Boban’, za Antu Pavelića je javno govorio da je ‘najveći sin hrvatskog naroda koji je u datim okolnostima činio najbolje što je mogao za hrvatsku državu’.

Potaknut tim njegovim izjavama, ali i ustaškim uniformama u kojoj se Skejo pojavio 10. travnja 1995., na smotri 9. bojne u Splitu, Zoran Šprajc je u svojoj emisiji pojasnio, ‘za sve one koji nisu stigli dalje od 4. razreda osnovne škole’, što je fašizam, ustaštvo, NDH te tko je bio Ante Pavelić.

‘Za one koji nisu prošli dalje od 4. razreda osnovne škole, postojale su ustaške uniforme, ljudi u njima klicali su ustaškom poglavniku Anti Paveliću, a Crna legija na koju se u govoru poziva gospodin Skejo bila je zloglasna ustaška postrojba uglavnom poznata po ratnim zločinima nad civilima. Ustaše su inače bili bratska vojska fašističke Italije i bratska vojska nacističke Njemačke, a nije im bilo strano ni bratimljenje sa braćom četnicima. Sam Ante Pavelić kojemu se ovdje klicalo, osim što je izdao i prodao pola Hrvatske Italiji, bio je tetkica koja je na kraju izdala i same ustaše i pobjegla čim je zagustilo’, pojasnio je Šprajc uz osvrt na modni izričaj Marka Skeje i savjet da ubuduće možda ipak pripazi na modni izričaj kako bi ‘izbjegao gužvu’.

‘JASENOVAC JE BIO BOLNICA ZA TIFUSARE’: Ovako je govorio čovjek s kojim Plenković pregovara o spomen-ploči HOS-a

Povratak na Net.hr