O VELIKOM SKANDALU

ŠPRAJC U SRIDU: ‘Pomislili smo da je HDZ postao stranka finih ljudi, ali jedan gospodin se pobrinuo da im ne naruši imidž’

Franjo Lucić, HDZ-ovac koji je pokušao podmititi novinara Telegrama Dragu Hedla podnio je danas ostavku na sve funkcije u HDZ-u, no ne i na funkciju saborskog zastupnika.

Lucić je u pokušaju da spriječi istraživanje njegovog kontroverznog poslovanja i stečaja tvrtki u njegovom vlasništvu ponudio mito Telegramovom novinaru Dragi Hedlu. Obećao mu je da će mu platiti tri puta više ako odustane od teksta.

MOĆNI HDZ-ovac PODNIO OSTAVKU: Snimljen kako novinaru nudi mito, evo što kaže nakon što je ulovljen

POSLUŠAJTE KAKO JEDAN OD NAJMOĆNIJIH HDZ-ovaca PODMIĆUJE NOVINARA: ‘Dat ću ti 3000 kuna, nemoj pisati…’

Voditelj emisije RTL Direkt Zoran Šprajc večeras se u svojem stilu osvrnuo na aferu moćnog HDZ-ovca.

Iskorak u političkoj praksi

‘Taman smo pomislili kako je HDZ postao stranka nekih finih ljudi, onako baš europski uljuđenih kad se eto saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik HDZ-a požeško-slavonske županije Franjo Lucić pobrinuo da se ne naruši godinama građen imidž stranke. Gospodin Lucić je naime uhvaćen kako nudi mito.

Doduše i to je velik iskorak u političkoj praksi jer smo navikli da političari uglavnom uzimaju mito. Ali eto, prema audio snimci, gospodin Lucić nudio je novac novinaru Telegrama Dragi Hedlu da ne piše o njegovom kontroverznom poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu.’

‘Udruge branitelja iz Požege godinama ga optužuju da je bez posla ostavio 60-ak branitelja nakon što je nenamjenski potrošio kredit od 12 milijuna kuna koji je dobio pod uvjetom da zaposli branitelje. Umjesto toga Lucić je tim novcem izgradio par apartmana na moru.

Ostaje saborski zastupnik

Tu je priču istraživao kolega Drago Hedl a gospodin Lucić mu je u snimljenom telefonskom razgovoru rekao da će mu ako odustane od tog teksta platiti tri puta više nego što bi za tekst dobio od redakcije Telegrama.

Lucić je podnio ostavku na sve funkcije u stranci, osim naravno na funkciju saborskog zastupnika jer kaže od nečega se mora živjeti’, kazao je Šprajc.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr