SADA ZNAMO / Šprajc riješio jedan od najvećih misterija našega vremena: Tko je Davor, a tko Vinko Filipovic?

Jedan od političkih misterija novoga doba, ono o imenu HDZ-ova kandidata za zagrebačkog gradonačelnika na proteklim lokalnim izborima, je, izgleda, riješeno. Tko je Davor, a tko Vinko Filipović?

2.9.2021.
7:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na ovogodišnjim lokalnim izborima jedna od najčešćih zabuna bila je ime kandidata HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika - Davora Filipovića. Ime mu čak nije znao niti Branko Bačić, a Andrej Plenković se, nakon izgubljenih izbora, obrušio na RTL-ovu novinarku Mojmiru Pastorčić koja ga je zabunom, kao i mnogi drugi, nazvala Vinko Filipović.

Ipak, u javnom prostoru uistinu postoje Davor, ali i Vinko Filipović. Davor Filipović je, dakle, nekadašnji kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, a trenutno je zastupnik u Skupštini i šef gradskog HDZ-a. S druge strane, Vinko Filipović obnašatelj je dužnosti ravnatelja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO), konstatirao je voditelj i urednik Zoran Šprajc u jučerašnjem RTL Direktu.

O građanskom odgoju...

A novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je uvođenje građanskog odgoja u škole, što je za RTL Direkt komentirao Vinko Filipović.

"Manje-više svi ravnatelji škola su osmislili, odnosno definirali zaduženja svojih učitelja i nastavnika i u tom pogledu eventualno će građanski odgoj moći predavati samo oni koji nemaju punu normu. 

Ja sam zagovornik da se važne teme, a mislim da je građanski odgoj važna tema, ne uvode po principu improvizacije i ad hoc rješenja nego da one budu dobro osmišljene, temeljito pripremljene", rekao je v. d. ravnatelja Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Vinko Filipović.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali