BRUTALNO ZAKUCAO / Šprajc o minimalcu: 'Tko ima plaću 3400 kuna cijena benzina mu je zadnja briga'

'Ako netko doista samo od minimalne plaće živi, plaća hranu i režije, taj sigurno nije na granici siromaštva nego duboko preko te granice', kazao je Šprajc

13.10.2021.
23:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U RTL Direktu Zoran Šprajc osvrnuo se u svome stilu na najavljeno povećanje minimalne plaće na 3400 kuna. Evo što je rekao:

"Zbog rasta cijena goriva, inflacije i sve skuplje potrošačke košarice, sastalo se Gospodarsko socijalno vijeće, javnosti su se obratili i puno o tome govorili ministri financija i socijalne skrbi, sindikalni lideri, čak je i SDP imao press konferenciju o tome, ali osim beskrajnog vodopada riječi i fraza ništa se novoga nije moglo čuti osim da će Vlada povećati minimalnu plaću koju si uglavnom isplaćuju vlasnici manjih tvrtki koji silom zakona u njima moraju biti zaposleni kao direktori, a zapravo žive od dobiti.

Inače, ta minimalna neto plaća je 3400 kuna. Ako netko doista samo od nje živi, plaća hranu i režije, taj sigurno nije na granici siromaštva nego duboko preko te granice, a cijena benzina mu je sigurno zadnja briga", gorko je konstatirao Šprajc.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali