banner

'DRUGARICA ŠUICA'

ŠPRAJC OŠTRO PO HDZ-U: ‘Predsjedništvo Saveza komunista HDZ-a raspravljalo o ideološkim skretanjima i zaključilo da je netko od njih priglup’

Pri tome je drug Šeks istaknuo i kako se kriminalizacijom poslijeratne obnove pokušava kriminalizirati i partizanski pokret i lik i djelo vrhovnog komandanta general-majora Franje Tuđmana

Sinoć je na internetu održana sjednica Predsjedništva Centralnog komiteta Saveza komunista s glavnom temom “politička i ideološka skretanja na područjima pogođenima potresom”. Raspravu je otvorio generalni sekretar SK-a Andrej Plenković koji je rekao da dio medija u suradnji s reakcionarnim društvenim snagama pokušava umanjiti ulogu Saveza komunista i Vlade Narodne Republike Hrvatske u pomoći ugroženim područjima, komentirao je Zoran Šprajc za RTL.

Generalnog sekretara, predsjednika Plenkovića, u njegovu izlaganju podržao je i politički sekretar Saveza komunista, drug Gordan Jandroković, a zapažen nastup imao je i drug Vladimir Šeks koji je utvrdio kako mediji i reakcionarne snage pokušavaju promijeniti rezultat izbora za narodni Sabor. Pri tome je drug Šeks istaknuo i kako se kriminalizacijom poslijeratne obnove pokušava kriminalizirati i partizanski pokret i lik i djelo vrhovnog komandanta general-majora Franje Tuđmana.

VRHUŠKA HDZ-A OPTUŽILA OPORBU I MEDIJE: ‘Pokušavaju rušiti HDZ, jer Banovinu nazivaju Banijom’

NIKADA NITKO NIJE GOVORIO BANOVINA: Odjednom, na tome su se počeli dijeliti pravi Hrvati od komunjara, povjesničar objašnjava zašto

Šuica se posebno istaknula

Posebno se u svom izlaganju istaknula drugarica Dubravka Šuica koja je u narodnooslobodilačkom ratu oslobodila vilu u Dubrovniku, kuću u Cavtatu, kuću na Pelješcu, stan na Lapadu, stan u Zagrebu, vikendicu na Blidinjskom jezeru, te jednu jahtu i tri automobila. Time je stekla veliko poštovanje i ugled među članovima Saveza komunista te su njezinu riječ uvijek pozorno slušali i partijski sekretari Ivić Pašalić i Ivo Sanader. Tako je bilo i sinoć kad je govorila o problemima na potresom pogođenom području.

Drugarica Šuica je, naime, uočila da tamošnje stanovništvo već 200 godina podriva društveno-politički poredak Narodne republike Hrvatske nazivajući svoj kraj Banijom, a ne Banovinom kako je utvrđeno na 13. sjednici Okružnog komiteta za Liku, Banovinu i Kordun. To su sada iskoristile kontrarevolucionarne snage u hrvatskim medijima te su i one počeli taj kraj nazivati Banijom, istaknula je drugarica Šuica i zatražila da glasnik Saveza komunista bude više čitan od ostalih medija, kako bi se onemogućilo daljnje podrivanje države koje je i dovelo do nedavnih potresa u državi.

To je naišlo na odobravanje ostalih članova Predsjedništva, a uvijek dobro raspoloženi drug Šeks u svom šeretskom stilu je dometnuo: Šuica, drugarica – Banska kraljica! Na to su se članovi Predsjedništva grohotom nasmijali i u dobrom raspoloženju napustili internet.

Ali netko iz Predsjedništva je sve ove navode sa sjednice dostavio u medije te se tim povodom medijima obratio drug Jandroković koji je priznao ono o čemu već neko vrijeme svi šapuću, ali se nitko nije usudio reći: – da je netko u Predsjedništvu priglup.

JANDROKOVIĆ PORUČIO NOVINARIMA DA NISU SVETE KRAVE: ‘Kolega HDZ-ovac koji je pustio informaciju sa sastanka je priglup’

 

Povratak na Net.hr