'DAO JE SVIMA, PA I PLENKOVIĆU'

ŠPRAJC O ZAGREBU NAKON BANDIĆA: ‘Više ništa neće biti isto svima koji su profitirali od njegove vladavine, ali ni onima drugima…’

Uglavnom, svima je nešto dao, a nikome ništa nije uzeo. Osim nekoliko milijardi kuna prireza iz proračuna, ali to se kod nas ionako ne računa. Nama medijima je davao izjave kojima smo se nekad smijali, a nekad svisoka zgražali, ali smo zapravo svaki put puhali njemu u rog i u rog njegove narodne slave. Davao je Bandić svima pa i Andreju Plenkoviću. A njemu ja dao najviše što se u politici može dati – vlast, navodi Šprajc

“Smrt Milana Bandića je ne samo ljudski i emotivni šok za njegovu obitelj, prijatelje, poznanike i sve one koji su ga poštivali i kojima je bio drag čovjek, nego i politički događaj koji će u idućem vremenu obilježiti i politički život Zagreba, ali ne samo Zagreba.

U politici dakle više ništa neće biti isto, kao što više ništa neće biti isto svima onima koji su profitirali od vladavine Milana Bandića, ali neće biti isto ni onima koji su trebali profitirati na kritici te vladavine. Na neki čudan način odlaskom Milana Bandića gube i oni koji su ga podržavali i oni koji su ga osporavali. Jer više nitko ne može pobijediti Milana Bandića i realno, to je njegova najveća pobjeda.

Ali ono što je ostalo iza njega i svih njegovih dosadašnjih pobjeda, e to nisu samo blistave fontane, zlatni toaleti i božićni sjaj, novi vrtići, sportske dvorane i žičara vrlo haj, iza Milana Bandića ostale su i gomile smeća, napukle cijevi, milijarde dugova i sumnjivih poslova”, rekao je Zoran Šprajc u početku priloga na RTL Direktu.

BANDIĆA VIŠE NEMA, ALI ‘DEČKI’ I OSTAVŠTINA OSTAJU: Kreće grupiranje, pravi gospodari Zagreba neće olako prepustiti svoj plijen

Nezaustavljivo gradio fontane

Od Zagreba je htio napraviti Rim pa je nezaustavljivo gradio fontane.

“Ovdje je prije bilo obično smetlište, a sada je puno ljepše kada dolaze ljudi u Zagreb izvana pa imaju što vidjeti. Ali bile su preskupe te fontane, ali što možemo kada je on glavni tu”, govori Marija iz Zagreba za RTL Direkt.

U 20 godina vladavine izgradio je Domovinski most, ali nije jarunski, modernizirao javni promet i rotor uz pomoć EU fondova.

Izgrađen je lani i posljednji veliki infrastrukturni projekt gradonačelnika Bandića i jedan od rijetkih protiv kojeg nisu organizirane velike pobune. Otkako je rekonstruiran broj nesreća je smanjen pa prometni stručnjaci kažu da se svaka kuna isplatila.

BOZANIĆ VODI BANDIĆEV POGREB? Pjevat će mu Sveti Juraj i Stipaničev, a distanca je obavezna: ‘Žena je odlučila gdje će biti pokopan’

Nije donio vodu svim Zagrepčanima

“Mislim da je dosadašnji gradonačelnik napravio puno stvari koje su u svakome pogledu i dobre i loše istovremeno. To je ono što mi kao javnost i struka cijelo vrijeme percipiramo”, rekao je predsjednik društva arhitekata Zagreb Tihomil Matković.

Gotovo uvijek kada je Bandić planirao gradnju se prosvjedovalo. No, nije uspio donijeti vodu do svih Zagrepčana. U Dankovcu stotine kućanstava i dalje vodu dovlači iz cisterni i bunara.

“Plaćamo prirez 18%, a živimo kao u nekom selu”, rekla je Melita Budak iz Zagreba.

Šprajc: Bandić je davao svima, pa i Plenkoviću. Njemu je dao najviše – vlast

Kako navodi Šprajc, uz mnoge dugove, Milan Bandić mnoge je i zadužio. Zapravo tome i najviše i duguje svu svoju popularnost i svoje izborne pobjede: znao je svima izaći u susret, svima pomoći, svima nešto riješiti.

“Nekome je u ulicu doveo asfalt, nekome rasvjetu, nekome je dao gradski prostor, nekome je dao stan, nekome je dao posao života, a mnogima je dao posao od kojeg se može živjeti. Uglavnom, svima je nešto dao, a nikome ništa nije uzeo. Osim nekoliko milijardi kuna prireza iz proračuna, ali to se kod nas ionako ne računa. Nama medijima je davao izjave kojima smo se nekad smijali, a nekad svisoka zgražali, ali smo zapravo svaki put puhali njemu u rog i u rog njegove narodne slave.  Davao je Bandić svima pa i Andreju Plenkoviću. A njemu ja dao najviše što se u politici može dati – vlast”, rekao je Šprajc.

Povratak na Net.hr