'DOĐI I BORI SE'

SPLITSKI VIJEĆNIK ODGOVORIO RATOBORNOM SLOVENCU: ‘Pozivam krvožednog zastupnika na obračun u ringu! Bez oružja’

Splitski gradski vijećnik Martin Pauk (Most) izazvao je na svojoj Facebook stranici slovenskog zastupnika Žana Mahniča, koji huška na rat s Hrvatskom, na obračun u ringu, bez oružja.

“Ova spodoba na slici je Žan Mahnič (27), po zanimanju zastupnik u slovenskom parlamentu, a po karakteru idiot koji je za sutra sazvao sjednicu o ratu Slovenije i Hrvatske. Pozivam navedenog krvožednog zastupnika, kad je već željan borbe, rata i krvi – na osobni obračun u ringu sa mnom. Bez oružja, samo ruke i noge, dvojica ulaze, samo jedan izlazi.

On neka predstavlja Sloveniju, ja volontiram za Hrvatsku. Zemlji pobjednika pripast će sporni teritorij.

Dosta nam je ratova, dosta nam je žrtava, dosta je bilo razaranja i smrti.

Ne želimo opet zbog nebitnih, monstruoznih političara u krvavi rat uvlačiti šest milijuna ljudi s obje strane.

Žane Mahniču, jesi li uistinu spreman za svoj dom proliti krv?”, napisao je Pauk.

Predsjednik slovenskog parlamentarnog odbora za obranu Žan Mahnič rekao je jučer na novinskoj konferenciji kako je načuo da Hrvatska šalje dva broda, jedan kod Umaga, a jedan u okolicu Pule. Mahnič je sazvao sjednicu za 14. rujna na kojoj bi se trebalo raspravljati o spremnosti slovenske vojske za slučaj zaoštravanja spora s Hrvatskom oko arbitražne presude o granici.

Kaže kako je njihov cilj spriječiti provođenje arbitražne presude te da je Hrvatska spremna braniti svoju zemlju. Radi se zapravo o provjeri slovenske vojske za slučaj rata s Hrvatskom.

Povratak na Net.hr