NASTAVAK ZAVRZLAME

SPLITSKA PRAVNICA ZGROŽENA OPTUŽBAMA UMIROVLJENIKA: ‘Mene i brata uhitili su bez dokaza, tom čovjeku sve vjeruju’

Ova priča osobito je pogodila pravnicu Miu Jaman koja poriče cijeli događaj i nije joj jasno kako je policija bez svjedoka mogla povjerovati tvrdnjama 71-godišnjaka

U ponedjeljak je odjeknula vijest da su splitska pravnica (32), poznata po radu u poznatim odvjetničkim uredima u Splitu, i njezin 24-godišnji brat uhićeni zbog optužbe za razbojstvo nad 71-godišnjakom. Navodno se sve dogodilo u subotu u Marini kod Trogira u sitnim satima. Podsjetimo, umirovljenik je optužio 24-godišnjaka da mu je ukrao veću sumu novca iz male torbice, odnosno “pederuše”. Zbog njegovih optužbi i sumnje na razbojstvo, nad bratom i sestrom se provodi kriminalističko istraživanje.

Riječ je o Marku i Mii Jaman iz Splita, a brat i sestra pušteni su na slobodu tijekom ponedjeljka. Oboje poručuju da se smatraju nevinima, javlja Slobodna Dalmacija. Ova priča osobito je pogodila pravnicu Miu Jaman koja poriče cijeli događaj i nije joj jasno kako je policija bez svjedoka mogla povjerovati tvrdnjama 71-godišnjaka.

MLADA SPLITSKA PRAVNICA (32) POD ISTRAGOM: S bratom je počinila okrutno razbojstvo i ukrala dvadesetak tisuća kuna?

Muškarac je navodno pao niz stepenice pa kasnije optužio brata i sestru za fizički napad

“Uhitili su nas bez ijednog svjedoka ili dokaza, samo na osnovu iskaza tog gospodina, koji direktno svojim odnosom s jednim starijim članom naše obitelji unosi nemir kod nas. Sve je izmislio i oni u policiji su mu sve povjerovali! Kao da ja idem prijaviti Peru Perića da me prije nekoliko dana napao, a oni dovedu čovjeka u postaju i ‘nabiju’ mu kaznenu prijavu”, ogorčeno je ispričala Mia za Slobodnu Dalmaciju.

Zajedno s bratom Markom, Mia je podnijela kaznenu prijavu protiv umirovljenika zbog lažnog prijavljivanja. Prema riječima brata i sestre, 71-godišnjak je u Splitu pao “sa skala” te je tako zadobio tjelesne ozljede za koje je kasnije tvrdio da mu je nanio Marko. “Osramoćeni smo brat i ja. Oboje imamo djecu, a ja ovih dana moram polagati i pravosudni ispit”, kazala je Mia.

Pravnica napominje da je spremna progovoriti o tome zašto se protiv nje vodi hajka. Navodno je vode određeni ljudi iz policijsko-pravosudnih krugova pa ovu prijavu smatra dijelom te hajke.

 

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr