'TO JE LOŠE'

SPLITSKA FRIZERKA OTKRILA ŠTO BI UČINILA S TRUMPOVOM KOSOM: ‘Izgleda groteskno, počastit ću ga frizurom’

‘Ako pobijedim, promijenit ću frizuru’, obećao je Donald Trump tijekom predizborne kampanje u SAD-u. Izbore je dobio, a Bijela kuća nikad nije imala osebujniju frizuru. Kosa novoizabranog američkog predsjednika ipak izgleda pomalo groteskno i ‘demode’, pa je poznata splitska frizerka Trumpu ponudila besplatnu frizuru, piše Slobodna Dalmacija.

Skulptori i vlasuljari iz Muzeja voštanih figura Madame Tussauds već danima se muče oko izrade vjerodostojne replike čudnovate Trumpove frizure. Kako pišu svjetski mediji, očajni vlasuljari posegnuli su za dlakom goveda jaka, stoke krupnog zuba nastanjene u visoravnima Tibeta i Sečuana te u Indiji. Jak, čija dlaka gusto raste i resasto visi s boka sve do članaka životinje, inače se koristi za pravljenje užadi. U ovom je slučaju upotrijebljena kako bi se dobila vjerodostojna frizura.

Frizerka Jadranka Tukić-Šegvić iz Splita ima stručan prijedlog što se tiče kose Donalda Trumpa.

Boja je promašaj

‘Prvo u čemu treba intervenirati na glavi predsjednika Donalda Trumpa jest boja. On evidentno boji kosu; i to loše, kao da mu je supruzi ostalo, znate, malo boje u tubi, pa ‘hajde da to namažem na glavu’.

Slično je, sjećam se, radio Ivo Robić, hoću reći ostavljao je sličan dojam ‘šlampave obojenosti’, rekla je Tukić-Šegvić.

‘Dakle, boja kose novoizabranog predsjednika je presvijetla i kao takva reflektira svjetlost, zbog čega već prorijeđena kosa djeluje još rjeđa, prozračnija. Tamniji i hladniji ton zadržao bi, pak, svjetlost i time bi frizura djelovala punije. Preporučila bih mu ‘mat5′ boju za muškarce koju rabe i mnogi Splićani koji drže do sebe i ne žele da im prosijeda kosa nepotrebno dodaje godine’, objasnila je frizerka.

Staromodna frizura

Donald Trump morao bi modernizirati svoju frizuru, dodala je Tukić-Šegvić.

‘Osim toga, pod hitno bi trebao skratiti kosu na vratu; jednostavno je neprihvatljivo da čovjek forsira istu frizuru, “fudbalerku”, pedeset godina! Možda malo karikiram, ali on doista oduvijek ima isti način friziranja, a jasno je da ne možete jednak dojam ostavljati sa dvadeset-trideset ili sedamdeset godina.

I ne samo zato što ste demodirani, nego i stoga što se kod muškaraca kosa s godinama prorjeđuje, pa nema više dostatno ‘materijala’ za frizuru iz mladosti. Konačni rezultat može samo izgledati groteskno’, objasnila je.

Ponudila je i rješenje.

‘Predlažem gospodinu Trumpu da, kad suprugu bude vodio u njenu rodnu Sloveniju, oboje svrate preko Splita i mog salona “Dalila”. Tu ćemo ga počastiti besplatnom frizurom, a gospođi Melaniji ćemo dati popust’, kazala je splitska frizerka.

Povratak na Net.hr