FOTO: Kerum na otvorenje Zapadne obale došao na jet-skiju

Splitska Zapadna obala, gradski projekt vrijedan 80 milijuna kuna, svečano je otvorena u četvrtak točno u podne – iako je uporabna dozvola izdana u zadnji tren, oko 9.20 sati na sam dan svečanog otvorenja.

Na svečanost je gradonačelnik Željko Kerum stigao na jet-skiju. Osim njega i njegovih suradnika, na otvorenje je došla i Jadranka Kosor, Kerumova kolegica s kojom je osnovao klub zastupnika.

Pred sam kraj ceremonije, jedan fotograf upao je u procijep između obale i splavi na kojoj se nalazila pozornica. S obzirom da je procijep bio jako uzak, za njim je skočio bivši specijalac Kristijan Petric. Izvlačenje je trajalo nekoliko minuta. Fotograf se izvukao bez ozljeda, ali žalostan zbog upropaštene skupocjene opreme.

“Nadam se da ću uhvatiti Keruma da mi kupi aparat”, rekao je fotograf.

Dizajnerski koševi za smeće, fontane iz Španjolske, klupe s tikovinom…

Što se tiče izgleda same šetnice, na nju su postavljeni talijanski dizajnerski aluminijski koševi za smeće, a svaki košta 3.000 kuna. Dvije fontane su naručene iz Španjolske, a cijena svake je 10.000 kuna. Iz Estonije su stigli držači za bicikle, postavljeno ih je 48, a cijena svakog je 1.700 kuna, javlja HRT.

Za hortikulturu je potrošeno oko 250.000 kuna. Također, na novoj šetnici postavljeno je ukupno 29 klupa različitih dimenzija, uz jednu veliku, dužine 25 metara, koje su bez tikovine koštale oko 420.000 kuna. Cijena po klupi kretala se od 5.000 do 6.400 kuna, ovisno o dimenzijama, dok je tikovina za sve klupe koštala 90.000 kuna.

Trošak otvorenja 550 tisuća kuna

Samo svečano otvorenje nove šetnice Splićane će koštati oko 550 tisuća kuna. Iako se ističe da će jelo i piće biti besplatno (dijelit će se rižoto s plodovima mora i njoki s mesom), svečanost otvorenja naplatit će se iz gradske blagajne. Najavljeno je i da će Kerum poslijepodne na Harley-Davidsonu dočekati i oldtajmere i bikere na Poljudu, te ih povesti prema Zapadnoj obali, pa do Rive i natrag. Navečer je planiran glazbeni program, a u 21.30 sati najavljen je i vatromet s hotela Marjan.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr