NEOBIČAN PRIZOR

SPAŠAVANJE LABUĐE OBITELJI U MEĐIMURJU: Zapeli su u kružnom toku, auti su čekali u koloni, a onda je intervenirao ovaj čovjek

Jučer se na prekodravskom prijelazu Otok-Hrženica mogao vidjeti neobičan prizor: automobili su pred kružnim tokom čekali u kolonama kako ne bi pogazili obitelj labudova koja je tamo zalutala i nasukala se.

Robert Markovčić iz Ludbrega odlučio je spasiti zalutale ptice, a radilo se o cijeloj labuđoj obitelji: dva odrasla i pet malenih.

‘Lijep i nov kružni tok, jedino što su zaboravili postaviti cijevi za prelazak životinja. Ograda je isto problem. Životinje koje jednom uđu unutra, neće se snaći baš najbolje’, stoji ispod snimke objavljene na stranici Rijeka Drava/The Drava River na Facebooku.

Robert je labudove strpljivo i polako navodio do vode i prebacio ih preko ograde, iako su oni bili vidno uznemireni i činilo se kao da će ga svaki tren napasti. Automobili su istovremeno čekali na kružnom toku sve dok ptičja obitelj nije došla na sigurno.

Na snimci se vidi kako Robert navodi labudove prema vodi, a naposljetku ih je tamo i doveo pa su ptice opet bile na sigurnom.

Povratak na Net.hr