SPAS ZA IMUNOLOŠKI ZAVOD: / Lijek koji su već proizvodili mogao bi im donijeti milijune!

Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpić

Prirodni interferon, lijek je za HPV i tumore koji bi mogao izliječiti i stanje u kojem se trenutno nalazi Imunološki zavod.

3.9.2015.
9:46
PIXSELL, Marko Prpić
Play logo

Prirodni interferon, koji je Imunološki zavod proizvodio 90-tih godina, opet bi im mogao donijeti milijune, piše HRT. Naime, proizvodi ga samo još nekoliko zemalja, a iznimno je vrijedan jer se koristi za liječenje HPV-a i različitih vrsta tumora. Da je učinkovit potvrđuju i mnoge pacijentice koje se žale što u Hrvatskoj ne mogu kupiti vaginalete interferona, a za njegovo ponovno proizvođenje u Hrvatskoj zalažu se i liječnici.

Najučinkovitiji u borbi protiv virusa

Virolog Hrvoje Mazija s Veterinarskog fakulteta dokazao je da je interferon najučinkovitija tvar u borbi protiv virusa. "Na sustavu koji se zove umnažanje virusa i influence. Dakle kokošji zametak bio je inficiran virusom influence, i onda je u taj isti sustav dana količina od 150.1500 ili 15 000, učinak je bio zapanjujući, dakle 150 jedinica internacionalnih je ubilo virus", kazao je za HRT Mazija koji ističe kako je primjena prirodnog interferona u njegovoj biološkoj koncentraciji lijek za sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Interferon ne djeluje sam, ali interferon je signalan molekula koja pokreće naš hardver, a naš hardver su naši geni koji su gluhi i slijepi bez signala", dodaje. Stoga je očito da bi proizvodnja prirodnog interferona bila i pravi lijek za Imunološki zavod.

HRT/Danas.hr

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo