Šokirale ih uplatnice s dugom od 1.900 kuna

3.2.2012.
11:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Naime, neki su zagrebački roditelji čija djeca idu u gradske vrtiće, umjesto uplatnice za siječanj s jedinstvenom cijenom od 300 kuna, dobili uplatnice s iznosom od čak 1.900 kuna! Sporne su uplatnice dobili oni Milana Bandićaroditelji koji su lani odlučili poslušati Gradsku skupštinu i ignorirati odluku .

Naprimjer, roditeljima kojima je Bandićev model tražio uplatu mjesečne akontacije od 700 kuna, a zadržali su se na plaćanju po skupštinskom modelu od 400 kuna, dug na uplatnici koji su upravo dobili iznosi 1.900 kuna. Zanimljivo je da na tim uplatnicama sa spomenutim dugovanjem ponovno piše – akontacija.

'Ovo događa se zato što nitko nije imao hrabrosti reći tko je u pravu'

"Upozoravali smo da je to jedna od mogućih opcija. Godinu dana trajalo je prepucavanje čija je odluka na snazi, a sve ovo događa se zato što nitko nije imao hrabrosti reći tko je u pravu i tko je to bog iznad boga", rekla je za VjesnikDavorka Malenica iz Udruge RODA.

Zastupnici Gradske skupštine tvrde da je novo potraživanje dugovanja – nedopustivo. "Skupština je usvojila odluku prema kojoj je nova cijena vrtića 300 kuna, a do stupanja na snagu te odluke vrijedi stara odluka prema kojoj je cijena vrtića 200 i 400 kuna. Roditelji ne bi smjeli imati problema s plaćanjem vrtića i neka i dalje plaćaju prema odluci koju je donijela Skupština", poručio je Josip Kregar, predsjednik skupštinskog Odbora za kontrolu.

Bernardić: Tražite novac natrag ako ste pretplatili

Novi predsjednik Skupštine Davor Bernardić bio je još konkretniji, kazavši da roditelji koji su lani preplatili cijenu vrtića trebaju tražiti povrat novca od onoga tko im ga je i uzeo – gradonačelnika i gradske uprave.

U Gradskom uredu za obrazovanje su pak kazali da se iznos na uplatnicama koje su dobili roditelji očito odnosi na prošlu godinu, ali ako je riječ o uplatnici za siječanj, smatraju da je došlo do pogreške.

Davorka Malenica iz udruge RODA savjetovala je roditeljima koji su dobili sporne uplatnice da se obrate Gradskom uredu za obrazovanje i pošalju im žalbe u kojima se pozivaju na odluku Skupštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali