BEŠĆUTNA BIROKRACIJA

ŠOKANTNE OVRHE: Kninjane uoči blagdana Svih svetih na grobovima dočekalo neugodno iznenađenje

Građane Knina neugodno su iznenadile naljepnice koje su uoči blagdana Svih svetih zatekli na grobnim mjestima. Ostavila ih je gradska tvrtka: ČISTOĆA I ZELENILO d.o.o. zbog neplaćenih grobnih naknada.

‘Ovo grobno mjesto nema evidentiranog korisnika u grobnom očevidniku i položajnom planu grobnih mjesta i grobnica, za isto nije plaćena grobna naknada 10 (deset godina). Temeljem te činjenice, a sukladno članku 14. Zakona o grobljima (NN 19/98, 50/12) ovo grobno mjesto smatra se napuštenim i može se ponovno dodijeliti na korištenje. Informacije na tel. 022 668 – 169. Upravitelj groblja: ČISTOĆA I ZELENILO d.o.o.’, stoji u obavijesti.

No, takve su se naljepnice našle i na grobovima koji redovito plaćaju svoje račune. ‘Kome ispostaviti račun za nanesenu uvredu?’, pita se jedan Kninjanin koji je dobio obavijest o neplaćenim računima iako ima sve potvrde kojima može dokazati da je svoje obaveze ispujavao na vrijeme i redovito, pišu 24 sata.

Stanovnici Knina bez obzira jesu li računi plaćeni, upozorenja smatraju uvredom posvećenog mjesta na kojem počivaju njihovi najmiliji. Takve obavijesti je, kažu, trebalo poslati poštom i izbjeći skrnavljenje grobnica i javno sramoćenje neplatiša.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr