OGLASILA SE SOA / Nisu baš rječiti oko druženja visokorangiranog obavještajca i uhićenog Denisa Mohenskog

U kratkom odgovoru za Net.hr kažu kako iz zakonskih i sigurnosnih razloga ništa ne mogu komentirati

2.7.2021.
14:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što je Net.hr objavio tekst Đurđice Klancir u kojem eksluzivno otkrivamo kako se uhićeni Kralj Adventa Denis Mohenski družio s šefom odjela SOA-e za gospodarski kriminal Igorom Batkovićem, stigao je i odgovor na naš upit poslan Sigurnosno-obavještajnoj agenciji.

No, u odgovoru nisu puno rekli - kažu kako ništa ne mogu komentirati.

"Iz zakonskih i sigurnosnih razloga, nismo u mogućnosti komentirati Vaš upit. Sukladno Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu, SOA je dužna štititi identitet svojih zaposlenika, kao i podatke o svom postupanju. Također, s obzirom da Vaš upit uključuje osobu protiv koje je USKOK donio rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela, ne možemo davati bilo kakve informacije", stoji u odgovoru SOA-e.

Kontakt uhićenog i obavještajca

Podsjetimo, u tekstu smo otkrili kako su se Mohenski i Batković družili u restoranu Deno u vlasništvu Denisa Mohenskog u veljači 2019. Na fotografiji se nalaze i poznata TV lica, sportski voditelji Drago Ćosić i Mićo Dušanović.

S obzirom na to da je istraga oko slučaja Advent očigledno trajala dulje vrijeme, a i u službeno objavljenom priopćenju USKOK-a o slučaju Advent govori se o "razdoblju od kolovoza 2016. do siječnja 2020.", fotografija nedvosmisleno potvrđuje da je uhićeni Mohenski najmanje jednom kontaktirao s visokorangiranim djelatnikom SOA-e za područje gospodarskog kriminala, Igorom Batkovićem.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali